A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Szurkolók, akik sportfogadás nélkül képtelenek élvezni a meccset

betway, szponzor
West Ham United's English midfielder Mark Noble celebrates on the pitch after the English Premier League football match between Southampton and West Ham United at St Mary's Stadium in Southampton, southern England on December 27, 2018. - West Ham won the game 2-1. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A sportfogadás egyre népszerűbb világszerte, köszönhetően a fogadóirodák agresszív marketingstratégiájának és az online fogadásszervező oldalak népszerűségének. Egy friss kutatás szerint ez viszont azt eredményezi, hogy legfőképpen a 18 és 35 év közötti korosztály már nem tud úgy élvezettel megtekinteni egy mérkőzést, ha nem kötött rá fogadást.
Vágólapra másolva!

Dr. Darragh McGee, a University of Bath professzora jegyezte kutatás szerint a fiatalokban a sport szeretete és a sportfogadás olyan szorosan összekapcsolódott egymással, hogy ha nem tesznek fel pénzt egy adott mérkőzésre, akkor nem is tudják élvezni azt. McGee két éven át figyelte és elemezte egy-egy csoport 18 és 35 év közötti fociszurkolót és a fogadási szokásaikat.

Az angol bajnokságban több csapat mezén is szerepel szponzorként valamelyik nagy online sportfogadó iroda Forrás: AFP/Glyn Kirk

A kutatás - amelyet a brit akadémia is támogatott - arra az eredményre jutott, hogy a résztvevők elveszítették érdeklődésüket egy adott meccs iránt akkor, ha arra nem fogadtak. Érdekes megfigyelés az is, hogy a beszélgetéseik során maga a labdarúgás háttérbe szorult, és a sportfogadás került előtérbe.

Az sem szokatlan, hogy a fogadást rendszeresen kötő szurkolóknak gyakran két tucat profiljuk is van a különböző online fogadási irodáknál, egy meccsre pedig több tétet is felraknak.

Az online sportfogadás egyik trükkje, hogy mivel a felhasználó fizikailag nem érintkezik a pénzzel, ezért pszichológiailag nem is rendel hozzá akkora értéket, hiszen a felületen csak egy számot lát, a pénz nincs a zsebben, a kézben, a pénztárcában. Ennek következménye, hogy az online játékosok sokszor belemennek olyan fogadásokba is, amelyeket egy hagyományos fogadóirodában készpénzzel fizetve már nem tennének meg.

Ráadásul, főleg a mostani fiatalabb generációk számára, a kényelem fontos tényező. Az otthon kényelméből nyilvánvalóan kevesebben mennek le egy fogadóirodába, főleg ha az messze van. A mobiltelefonon viszont egyszerűen, gyorsan és kényelmesen meg lehet rakni a téteket, így sokkal többet és gyakrabban is fogadnak az emberek.

Az Everton mezszponzora is egy sportfogadó iroda Forrás: AFP/Oli Scarff

Mindemellett a sportfogadás bonyolultabbá és kiterjedtebbé vált, mint valaha. Egy labdarúgó-összecsapás során már nemcsak a győztesre lehet fogadni, hanem többek között a szögletek számára, a sárga lapok számára, de még arra is hogy hanyadik percben lövik az első gólt.

McGee a The Guardiannak tett nyilatkozatában kiemeli azt is, hogy a brit fiatalok jelentős része a fogadásra a sport szerves részeként tekint, tehát számukra már nem létezik egyik a másik nélkül. Persze óriási a különbség a hobbifogadók, a függők és a profi játékosok között, akik főállásban foglalkoznak sportfogadással.

Összességében azonban elmondható, hogy sok 18 és 35 év közötti az egyszerű és gyors pénzszerzést reméli a sportfogadástól és a szerencsejátékoktól.

A brit szerencsejáték-felügyelet adatai szerint 2017-ben 13,8 milliárd fontot vesztettek a sportfogadók, tavaly pedig már 14,4 milliárd dollárt. Ebből 5,3 milliárd fontot online buktak, ez pedig 12,8 százalékos növekedés 2017-hez képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!