Újabb légitársaságnál van sztrájk

SAS Scandinavian Airlines
Airplanes of the Scandinavian Airlines' SAS company park on ground at the Gardamoen Airport during a strike of pilots to contest wages and working hours on April 26, 2019 in Oslo, Norway. - Pilots at SAS walked off the job in Sweden, Denmark and Norway, stranding 70,000 travellers as more than 300 flights were cancelled, the airline said. Domestic, European and long-haul flights were all affected by the strike, it said, predicting that a total of 170,000 passengers would be affected through April 28, 2019. (Photo by Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix / AFP) / Norway OUT
Vágólapra másolva!
Újabb közel 600 járatot volt kénytelen törölni a skandináv légitársaság (Scandinavian Airlines - SAS) vasárnap a harmadik napja zajló pilótasztrájk miatt, a járattörlések következtében a hét végén a SAS mintegy 170 ezer utasa nem tudott útra kelni. A Budapestre érkező és innen induló járatokat azonban egyelőre nem érinti a munkabeszüntetés.
Vágólapra másolva!

Dánia, Norvégia és Svédország vezető légitársasága vasárnap további járattörléseket jelentett be, miután nem sikerült felújítani a felek között egy új kollektív szerződés megkötésére irányuló tárgyalásokat.

A tervek szerint hétfőn és kedden újabb 1213 járat esik majd ki, ami mintegy 110 ezer utast érint.

A munkabeszüntetés pénteken kezdődött, azt követően, hogy kudarcot vallottak a bértárgyalások a három ország pilótáinak 95 százalékát képviselő szakszervezettel (SAS Pilot Group).

Forrás: AFP/Ole Berg-Rusten

Vasárnapi közleményében a SAS "mélységes sajnálatát" fejezte ki a hazai, európai és interkontinentális járatainak utasait egyaránt sújtó kellemetlenségek miatt.

Egyúttal hangsúlyozták, hogy készek a tárgyalások folytatására, a pilóták követeléseit ugyanakkor túlzónak minősítették, hangsúlyozva, hogy ezek teljesítése nagyon kedvezőtlen következményekkel járna a légitársaság számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!