A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A céges illemhely lehet a következő, ahol szigorítanak a főnökök

Család, Amiről a WC-kagyló mesél...
Vágólapra másolva!
A döntött WC-kagylók az alkalmazottak termelékenységét növelhetik, csakúgy, mint a tíz percen túli vécéhasználat után végzett szagellenőrzés. Kicsit bizarrul hangzik minkettő, de úgy tűnik, a hatékonyság oltárán a munkáltatók inkább kilépnek a komfortzónájukból, csak hogy az alkalmazottak ne mobilozhassanak a vécén. Mindazonáltal a StandardToilet becslései szerint, ha a wc-kagylók 13 fokos szögben dőlnek, úgy 25 százalékkal csökken a wc-n töltött idő.
Vágólapra másolva!

Egy olyan korban, amelyben a munkafelügyeleti technikák soha nem érnek véget, az alkalmazottak minden mozgását nyomon követő eszközöktől kezdve azokig az eszközökig, amelyek figyelik a billentyűleütéseket, hogy megmérjék, mennyire intenzíven dolgozik az alkalmazott, a munkahelyi wc sem lehet kivétel ez alól.

Például a munkáltatók bevezethetik azt, hogy

a wc-csészéket 13 fokos szögben megdöntik abban a reményben, hogy az alkalmazottjuk majd serényebben elvégzi a dolgát.

A StandardToilet fejlesztői megállapították, hogy a 13 fok a legmegfelelőbb dőlési szög ahhoz, hogy az alkalmazott még éppen megfelelően érezze magát a wc-n anélkül, hogy tartós kellemetlensége legyen.

Hogy mindezt miért? Nos, a wc-re menni egy munkahelyen, a munkáltató szempontjából egyszerűen nem hatékony.

Reklámjában a StandardToilet évi 4 milliárd fontos (1560 milliárd forintos) veszteséget emleget a munkáltatók szempontjából, ha alkalmazottjuk enged a természet szólításának.

A StandardToilet szerint az alkalmazottak naponta átlagosan 10 percet töltenek a wc-n. (Persze felmerül a kérdés, hogy ha ez nem jó, akkor mégis mennyit kéne?) Úgy vélik, hogy dőlt szögű wc-kagyló termékük 25 százalékkal csökkenti a wc-n eltöltött időt, így a munkavállalók ezeket a további két és fél perceket is termeléssel tölthetik.

A munkahelyi wc lenne az a hely, ahol a jövőben szigoríthatnak a főnökök? Forrás: Thinkstock

Egy másik hír szerint, mely egy közösségi oldalról, a Redditről indult el, egy meg nem nevezett munkáltató azt a feliratot tűzte ki a vécé ajtajára, hogy az alkalmazottjuknak tíz perce van elvégezni a dolgát.

Ha ezen túlmegy az idő, akkor szagellenőrzéssel kísérel meggyőződni arról a munkáltató, hogy az ücsörgés célja nem egy kis szabad mobilozás volt-e a munkaidőben?

Ha nem éreznek szagot, akkor jelentik az alkalmazott nevét a vezetőségnek.

A kommentelők persze szellemesen reagáltak a fényképre. Például volt, aki megkérdezte, hogy „Ki az a szerencsés, akit megbíztak a szagellenőrzés nemes feladatával?". Másvalaki azt írta, hogy ezentúl nem húzza le a vécét.

Volt olyan is, aki azt írta, hogy ha van bűz, akkor nincs baj, de ha nincs, akkor mit teszel?

De valószínűleg ez a bejegyzés állt a legközelebb az igazsághoz: „Ez egy nyilvánvaló vicc, ugye?"

Források: Theguardian.com, Foxnews.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!