Folyamatos a debreceni BMW-beruházás építése

bmw, gyár, debrecen
Debrecen, 2019. szeptember 24. Munkagépek dolgoznak a leendő BMW-gyár építési területén Debrecen közelében 2019. szeptember 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A járványhelyzet sem hátráltatja a BMW debreceni nagyberuházásának megvalósítását, jelezte a vállalat.
Vágólapra másolva!

"Ez év tavaszára ígértük az építkezés megkezdését, ami a cölöpözéssel el is indult, és azóta is folyamatos" – közölte a debreceni BMW-beruházás kapcsán a Világgazdasággal a BMW Group.

A vállalat megerősítette, elkötelezettek a jövőbeni debreceni gyáregység mellett, az előkészületek a tervek szerint haladnak.

Ez azért fontos jelzés a beruházó részéről, mert egyes feltételezések szerint, a kihasználatlan gyártókapacitások miatt késleltetésre kell számítani a beruházás kapcsán. Ám azt, hogy a debreceni munkát nem hátráltatja a járványhelyzet, korábban a Market Építő Zrt. alapító-vezérigazgatója, Scheer Sándor is megerősítette a lapnak.

Munkagépek dolgoznak a leendő BMW-gyár építési területén Debrecen közelében (2019. szeptember 23-án) Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Április végére kell előkészíteni az autógyár területét, ha a BMW érdemben nem változtat a műszaki tartalmon, ez időben meg is történik – bocsátotta előre a nagyvállalkozó.

Kifejtette:

könnyen megoldható, hogy a dolgozók a legalaposabb higiéniai intézkedések, teljes fertőtlenítés mellett a műszak elején beüljenek a munkagép fülkéjébe, és anélkül lássák el a dolgukat, hogy másokkal érintkeznek.

A BMW-gyár terület-előkészítése egyébként már tavaly 15-16 milliárd forintos forgalmat hozott az építőipari cégnek.

A lap értesülése szerint, már a nyáron elkezdődhet a mintegy 25 ezer négyzetméteres présüzem építése. A részletekről érdeklődve a BMW Groupnál csak azt nyomatékosították, hogy a további lépésekről később tájékoztatnak. Az előzetes tervek szerint az egymilliárd eurós beruházással felépülő gyárban ezer új munkahely létesül, és évente 150 ezer autó készülhet majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!