A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Saját bankkártyát dob piacra a Google

politics technology science computers Horizontal ILLUSTRATION
A Google neve egy céges ülésen született, és egy elírás is kellett hozzá. A szó eredetileg googolplex akart lenni. Ez a tíz hatványai közül a legnagyobb elnevezett szám. Az ötletet egy diák rosszul írta le, így lett a cég neve Google.
Vágólapra másolva!
A Google – ami az Alphabet tulajdonában van – okos bankkártyát dobna piacra, ami a saját Google Pay szolgáltatásával lenne összekötve – összegzi a Napi.hu
Vágólapra másolva!

A bankkártya bevezetésével a vállalat még pontosabb képet kapna felhasználói vásárlási szokásairól az online és offline térben egyaránt.

Illusztráció Forrás: AFP/Alain Jocard

A projekt tesztelés alatt áll és a vállalat már meglévő Google Pay szolgáltatásába illeszkedne, és ennek hatókörét bővítené ki egy valódi betéti kártyával.

Ráadásul egy olyan különálló virtuális kártyaszámot is kínálna, ami internetes vásárlásoknál lenne hasznos.

Az Apple tavaly az Egyesült Államokban már piacra dobta saját hitelkártyáját, ráadásul a többi hitelkártyától eltérően nem számítanak fel késedelmi és éves díjat, valamint büntető kamatot.

A Google nem tette közzé a bankkártya kibocsátásának idejét, a cég csak annyit árult el, hogy jelenleg az együttműködési lehetőséget keresik bankokkal és bankkártya kibocsátókkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!