Megkezdi munkáját a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs

VARGA Mihály; SORS László; ÉSIK Róbert; MÉSZÁROS József
Budapest, 2020. június 24. Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs alakuló ülését követően a Pénzügyminisztériumban 2020. június 24-én. Mögötte Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke (b), Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke (b2), Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) vezető államtitkár (j2) és Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) elnöke (j). MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs elsődleges célja a magyar gazdaság növekedési pályára állítása, ezért azonosítja és felszámolja azokat az adminisztratív szabályokat, bürokratikus terheket, amelyek fékezik a gazdaságot, akadályozzák a vállalkozások működését - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a testület alakuló ülését követő sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály hozzátette, a törzs négy fő területre koncentrál: figyelemmel kíséri és ellenőrzi a magyar gazdaság védelme érdekében hozott kormányzati intézkedések végrehajtását, véleményezi a magyar gazdaság védelme szempontjából releváns kezdeményezéseket és javaslatokat fogalmaz meg a kormányzati beavatkozásra.

Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs alakuló ülését követően a Pénzügyminisztériumban 2020. június 24-én; mögötte Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke (b), Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke (b2), Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) vezető államtitkár (j2) és Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) elnöke (j) Forrás: MTI/Kovács Tamás

Továbbá

a testületnek fontos szerepe van a vállalkozások tevékenységét akadályozó tényezők megszüntetésében,

Példaként egy-egy beruházást gátló szabályozást, a fejlesztési források kihelyezését nehezítő előírást vagy az indokolatlan adminisztrációs terheket említette.

A pénzügyminiszter közölte, a kormány a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs vezetésével a pénzügyminisztert bízta meg.

A testület tagja:

  • az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.,
  • a Nemzeti Befektetési Ügynökség,
  • a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.,
  • és a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója;
  • a Magyar Államkincstár,
  • a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal,
  • a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke,
  • a fogyasztóvédelemért felelős vezető,
  • illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt irányító államtitkár.

A törzs ülésein tanácskozási joggal vehet részt a Gazdasági Versenyhivatal, a Közbeszerzési Hatóság képviselője és a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi fogyasztóvédelmi vezetője - mondta el a pénzügyminiszter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről