Több mint tizenháromezer cég pályázott eddig a munkahelyvédelmi bértámogatásra

Bodó Sándor
Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Több mint tizenháromezer cég pályázott eddig munkahelyvédelmi bértámogatásra, amelyet eddig 170 ezer munkavállaló után kaptak meg a vállalkozások - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

Bodó Sándor a Lizzy Card Papíripari Kft.-nek megítélt munkahelyvédelmi bértámogatásról szóló okirat átadásakor azt mondta, hogy a kormány tovább erősítette a gazdaság védelmét.

Az új munkahelyteremtő bértámogatási programban hat hónap alatt maximum havi 200 000 forintnyi bért térítenek meg a munkáltatónak, így az álláskeresők elhelyezkedését és munkahelyének megőrzését személyenként havi nettó 112 000 forint támogatással segíti a program.

Ez a támogatás is hozzájárult ahhoz, hogy a magyar gazdaság újraindítható állapotba került - fűzte hozzá az államtitkár.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Lizzy Card 24 dolgozóra adott be támogatási kérelmet, amelyre 5 millió forintot kaptak. Hozzátette, hogy Fóton 21 cég 134 dolgozója után részesült együttesen 25 millió forintnyi támogatásban a program keretében.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára és a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv keretében eddig a kormány megmentett 170 ezer munkahelyet, ebből csak Pest megyében 13 400-at.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!