Egy távoli helyszínen kezdődik meg az önvezető Audik tesztelése

Audi e-tron menetpróba (2018)
Vágólapra másolva!
A Volkswagen csoport hamarosan megkezdi önvezető technológiájának tesztelését a kelet-kínai Hofejben. A német konszern választása nem véletlenül esett erre a helyszínre, ugyanis a város egyre inkább a távol-keleti ország elektromosautó-fejlesztési központjává válik.
Vágólapra másolva!

Egy tíz, Audi e-tron SUV-ból álló flottával kezdik meg a teszteket, a város egyik, 400 ezer lakosú kerületében, ahol az úthálózat hossza 80 kilométer, és rendelkezésre áll az önvezető technológiához szükséges infrastruktúra. Azaz ideális terepnek számít egy ilyen tesztsorozat lebonyolítására. A projektet később más kínai városokban is folytatni fogják - emeli ki a Bloomberg cikke.

Kína meglehetősen előre jár az elektromos-autó és az önvezető technológiai fejlesztésekben, azonban a járvány miatt az első félévben 2015 óta először fordult elő az ázsiai országban, hogy Európában az e-autó eladások meghaladták a kínait.

Kínában megkezdődik az önvezető technológiával ellátott Audi e-tronok tesztelése Forrás: Audi

Hofej nagyváros Kínában, Anhui tartomány székhelye és legnagyobb városa. A tartomány politikai, gazdasági és kulturális központja. Gazdasági életét a nehézipar határozza meg: acélt, alumíniumot és gépeket gyártanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről