Három éven belül már csak elektromos Volkswageneket lehetne venni Norvégiában

ECONOMY CAR Electric Automobile industry Car industry Electromobility 04 November 2019, Saxony, Zwickau: Electric cars of the type VW ID3. are at a ceremony. There the official production start of the vehicle was celebrated. The vehicle is part of the new
ID.3 néven új elektromos típust kezdett gyártani a Volkswagen
Vágólapra másolva!
Az elektromos autók a Volkswagen által értékesített gépjárművek 90 százalékát teszik ki jövőre Norvégiában a cég tervei szerint és 2023-ig teljesen kiválthatják az észak-európai ország dízel- és benzinmotor meghajtású gépjárműveinek értékesítését - közölte az autógyártó norvég importőre.
Vágólapra másolva!

2025-ben az ország elsőként szeretné megszüntetni a fosszilis üzemanyaggal működő autók értékesítését,

amit az ország azzal érne el, hogy az elektromos meghajtású járművekre nem vet ki különadót, szemben a benzin- és dízelmotoros gépjárművekkel.

Ez az energiapolitika az ország piacát egyfajta laboratóriummá alakította át a nagy autógyártók szemében, amelyek a jövő útját keresik az elektromos autózásban, és az elmúlt években új elektromos autómárkákkal és modellekkel jelentkeztek.

A regisztrációs adatok szerint a múlt hónapban Norvégiában eladott új autók 61,5 százalékát teljesen elektromos motorok hajtották, a 2019-es évi 42,4 százalékról tovább emelkedve.

A Volkswagen nagyon várt ID.3 modelljének múlt havi debütálását követően egyből a norvég értékesítési rangsor tetejére emelte a modellt,

megelőzve az országban az amerikai Tesla által gyártott Model 3 és a Geely kínai Polestar 2 értékesítését.

A Volkswagen ID.3 nevű új elektromos autója Forrás: AFP/DPA/Sebastian Willnow

A norvég kormány a 2021-es költségvetési kiadási tervében változatlanul hagyta a teljesen elektromos autókra kivetett nulla adó politikáját, kiszámíthatóságot biztosítva ezzel az autógyártók számára.

"Ez lehetővé teszi számunkra, hogy magabiztosan állítsuk, jövőre elérhetjük, hogy az elektromos autók aránya az értékesítésben 90 százalékos legyen" - mondta Harald A. Moeller, a Volkswagen márkák egyik norvég importőre.

"Az ügyfelek 2021-ben a legtöbb szegmensben még nagyobb elektromosautó-választékkal találkozhatnak majd" - tette hozzá.

Forrás: Reuters.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről