Kiderült, hogy melyik ország mozijai termelték eddig idén a legtöbb bevételt

Kína koronavírus korona vírus fertőzés karantén fertőtlenítés maszk  Senjan színház védőruha színház
This photo taken on March 25, 2020 shows a staff member spraying disinfectant at a cinema as it prepares to reopen to the public after closing due to the COVID-19 coronavirus, in Shenyang in China's northeastern Liaoning province. - China lifted tough restrictions on the province at the epicentre of the coronavirus outbreak on March 25 after a months-long lockdown as the country reported no new domestic cases. (Photo by STR / AFP) / China OUT
Vágólapra másolva!
Kína idén megelőzte Észak-Amerikát, mint a világ legtöbb bevételt hozó mozis piaca, a szakértők szerint a különbség pedig tovább nőhet a következő években.
Vágólapra másolva!

Az Arisan Getaway értesülései szerint Kínában vasárnapig bezárólag 1,98 milliárd dollár értékben adtak el mozijegyeket, míg Észak-Amerikában 1,93 milliárd dollár folyt be a filmszínházak pénztárainál.

A szakértők már egy ideje előre vetítették, hogy a világ legnépesebb országa ül majd fel a jegyeladások trónjra, ez pedig most be is következett, ráadásul még további, komoly bővülésre lehet számítani Kínában.

A koronavírus járvány nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Kína már idén megelőzze Észak-Amerikát, hiszen az ázsiai országban már egy ideje megnyitottak a mozitermek és újra fogadnak látogatókat. Október 1. és 8. között, a nemzeti ünnep időszakában 586 millió dollár értékben vettek jegyeket a kínaiak.

Fertőtlenítés egy kínai moziban vetítési szünetben Forrás: AFP/Str

Ugyan a vetítőtermek nem teljes kapacitással üzemelnek, de a férőhelyek 75 százalékát betöltik, a kínaiak pedig - ahogy a számok is mutatják - szívesen nézik meg moziban a legújabb premiereket, míg a világ többi részén egyre inkább a streaming szolgáltatók és a kényelem kerül előtérbe.

Az "Én Népem, Én Hazám" című kínai film az ünnepi hétvége alatt 19,1 millió dollárnyi bevételt generált, 18 nap leforgása alatt pedig már 360 millió dollár fölött jár.

Szintén Kínában készült az idei év eddigi legtöbb bevételét hozó alkotása. A második világháborús témájú "A nyolcszáz" már 460 millió dollár bevételnél jár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!