A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Százmilliárdokat hagy a kormány az embereknél a hitelmoratórium meghosszabbításával

Épül az Etele Plaza Újbudán - Galéria
Budapest, 2019. január 8. Egy munkás az épülő Etele Plaza építkezésén az ország legnagyobb multimodális, azaz több közlekedési módot összekötő csomópontjában, az Etele tér közvetlen közelében 2019. január 8-án. A Futureal-csoport fejlesztésében megvalósuló, bruttó 137 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontban 180 üzlet kap helyet, a divatüzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások, valamint csaknem 1300 parkolóhely várja majd a látogatókat. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Ma délelőtt fogadta el az Országgyűlés azt a jogszabályt, amely arról rendelkezik, hogy 2021 nyaráig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt hiteltörlesztési moratóriumot. A lehetőséggel a gyereket nevelő családok, nyugdíjasok, munkanélküliek, közfoglalkoztatottak és bizonyos vállalkozások élhetnek majd.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök egy hónappal ezelőtt egy videóban jelentette be, hogy meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot január 1-től további hat hónapra bizonyos társadalmi csoportok esetében. Ennek oka - mondta a kormányfő -, hogy a munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni.

A gyereket nevelő családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak a kedvezményezettek. Ezeknek a társadalmi csoportoknak

semmit sem kell majd tenniük, ha nem akarnak fizetni,

de külön jelezniük kell a bank felé, ha ennek ellenére fizetni szeretnének.

Az érintett vállalkozóknak viszont be kell majd jelenteniük, ha meg akarják hosszabbítani a moratóriumot, és ha a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent, akkor meg fogják kapni a moratórium lehetőségét.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára korábban elmondta, hogy a családtagokat is beleszámítva több mint egymillió embert érint a hosszabbítás, ami

400-450 milliárd forintot hagy a családoknál és a vállalkozásoknál.

Ha a baloldalon múlna, már ma sem lenne hitelmoratórium, veszélybe sodorva ezzel a munkahelyeket, a családok életszínvonalát és megélhetésük biztonságát - mondta egy korábbi sajtótájékoztatón Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Amikor a veszélyhelyzet megszűnt, az átmeneti szabályokat sem voltak képesek támogatni,

ezek tartalmazták a hitelmoratórium meghosszabbítását is - jegyezte meg a politikus, hozzátéve:

a baloldal meghatározó politikusai azonban korábban mind nemet mondtak arra, hogy első lépésként idén december 31-ig hosszabbítsák meg a moratóriumot.

Nemmel szavazott a Gyurcsány-pártból az elnök mellett Arató Gergely, Vadai Ágnes, és hasonlóan tett a szövetségesük, a Jobbik is, így Jakab Péter és Z. Kárpát Dániel is; elutasították az intézkedést a szocialisták, Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes vagy a kamuvideós Korózs Lajos és az LMP-sek is - sorolta Hollik.

Egyébként már a hiteltörlesztési moratórium márciusi bevezetése is óriási segítséget jelentett a családoknak és vállalkozásoknak a koronavírus-járvány kitörése után. A kormány a döntésével 2000 milliárd forintot hagyott az embereknél. Számításaink szerint a kormányzati intézkedés nagyon népszerű volt: az arra jogosult magánszemélyek és cégek 60 százaléka élt a lehetőséggel. A kormány ezek után döntött úgy, hogy egyes társadalmi csoportok esetében fél évvel meghosszabbítja a moratóriumot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!