Kihirdették, melyik a világ legjobb bárja

pub kocsma Furcsa eseményeket rögzített egy biztonsági kamera egy üres amerikai kocsmában
Vágólapra másolva!
A londoni Connaught szálloda elegáns bárja lett idén a világ legjobbja.
Vágólapra másolva!

A bárként és a társasági élet színtereként egyaránt működő Connaught a tavalyi győztest, a New York-i Dantét taszította le a trónról, bár nem túlságosan mélyre, csak a második helyre. Mindenesetre idén ezt a bárt választották meg a szakértők a világ legjobbjának, számol be arról a Bloomberg.

A húsz legjobb bárt felsoroló élmezőnyben nagy változások egyébként nem zajlotttak tavalyhoz képest. A teljes felmérés 100 ilyen létesítményt értékel 23 országból, de összesen csak 11 új szereplőt látni az idei listán, ráadásul az 51-100. helyezettek neveit online már korábban közzétették.

null

null

A bárok nem pusztán a társasági élet és a kapcsolatépítés színterei, hanem gazdasági jelentőségük is óriási. Számos esetben igazolást nyert, hogy például az angliai pubok a kisebb települések közösségmegtartó erejének fontos részét adják.

Az USA-ban pedig a bárokban és más, engedéllyel rendelkező helyszíneken, az alkoholértékesítések évente mintegy 80,5 milliárd dolláros forgalmat generálnak, és mintegy 1,5 mllió embernek adtak munkát a koronavírus-járvány előtti időszakig.

A legjobb bárok listáját a világ több mint 540 szakértőjének szavazata alapján álílták össze, közöttük bartenderek éppúgy vannak, mint koktélszakrétők. A véleményzés alapját a 2019 januárja és 2020 márciusa közötti személyes látogatások jelentették.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A világ legjobb 50 bárjáról az összeállítást a William Reed Business Media adja ki, a jogtulajdonos a legjobb éttermekre vonatkozóan is rendszeresen bocsát ki rangsort. Az éttermek globális értékelését azonban a körülmények miatt 2021-re halasztották. Ebben ugyanakkor szerepet játszott az is, hogy márciusban még megjelentették kiadványukat Ázsia 50 legjobb étterméről, de ezeket a regionális elismeréseket már a koronvírus árnyékában ítélték meg, ez pedig sokakban nemtetszést váltott ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!