A fejlesztést a növényi alapú termékek iránti egyre növekvő fogyasztói érdeklődés és kereslet hívta életre. A Veg of Lund élelmiszer-fejlesztéssel foglalkozó cég gyökerei a Lundi Egyetemig vezethetők vissza.
A kétéves távon 4 millió korona (mintegy 140 millió forint) értékű beruházás
olyan növényi eredetű húspótló kifejlesztését célozza meg, amelynek alapja egy, a helyi termelésű burgonya és repceolaj szabadalmaztatott emulziója.
„Továbbra is nagy növekedési potenciált látunk a csirke alapú termékeken belül, de erős portfóliónkat ki szeretnénk egészíteni olyan termékekkel, amelyek az étrendjüket változatosabbá tevő fogyasztók számára készültek. Ez a projekt a korábban közölt döntésünk egyik lépése, amely fenntartható üzleti tervet dolgoz ki a növényi alapú termékek beépítésére a meglévő értékláncba" - mondta Leif Bergvall Hansen, a Scandi Standard vezérigazgatója és elnöke.
A Scandi Standard a beruházásért cserébe globális kizárólagos forgalmazási jogokat kapott a csirkealapú húspótlókra és a vörös húshelyettesítőkre.
Forrás: Scandistandard.com