A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Új rekorddal kezdte az évet az orosz tőzsde

moszkva moszkvai értéktőzsde The Russian Trading System Stock Exchange (RTS)
MOSCOW, RUSSIA - JANUARY 16: The interior of the Russian Trading System Stock Exchange (RTS) is pictured on January 16, 2008 in Moscow, Russia. Regional securities trading floors were separated before 1995 when RTS brought them together into one unified, regulated Russian securities market. (Photo by Dima Korotayev/Epsilon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mindenkori rekordot döntött hétfőn az orosz részvénypiac, amit jelentősen megtámogatott a rubel erősödése, köszönhetően az emelkedő olajárnak.
Vágólapra másolva!

Új csúccsal kezdte a 2021-es évet az orosz részvénypiac, ami elsődlegesen annak köszönhető, hogy a rubel az amerikai dollárral és az euróval szemben is erősödni tudott hétfőn – írja az RT.com.

A MOEX orosz részvényindex ennek köszönhetően 1,09 százalékkal 3324 pontra izmosodott, ami történelmi rekordnak számított.

A MOEX egy alapvetően rubelben denominált index, amely több mint 40 vezető orosz vállalatot tömörít – olyanokat is beleértve, mint a Sberbank, a Gazprom, a Rosneft vagy a Novatek.

A MOEX részvényindex teljesítménye az elmúlt hónapokban Forrás: Investing.com

A dollárban denominált RTS részvényindex mindeközben 2,35 százalékos emelkedés mellett 1420 pontra erősödött a hét első napján.

A háttérben pedig igen jelentős szerepet játszott, hogy az olajár több mint 2 százalékkal emelkedett, ahogy

a piaci szereplők arra számítanak, hogy az OPEC és szövetségesei (beleértve Oroszországot is) ismét a kitermelés korlátozásáról fognak dönteni.

Noha az elemzők többsége arra számít, hogy 2021-ben a rubel sokat ledolgozhat a 2020-ban tapasztalt gyengüléséből, azzal a szakértők még nem számolnak, hogy az orosz deviza a közeljövőben visszatérhet a 2020 elején tapasztalt szintekre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!