A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Már nagyon várják a cégek az új uniós költségvetési terv gazdasági pályázatait

money laundering Symbolic Photo Organized Crime Bills Cash Awl Economic Cycle Securities € Sustainability EURO Money Houses ACE CRIME money BANK NOTE feed banknote banknotes anti financial crime economics economic crime capital foreign exchange macroecono
EURO, Swiss francs and dollars | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A magyar vállalkozások már nagyon várják, hogy az Európai Unió új hétéves költségvetési tervének első gazdasági jellegű pályázatai megjelenjenek - mondta a Magyar Nemzetnek Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Cikkében a lap emlékeztetett arra, hogy a 2021 és 2027 közötti uniós költségvetés és a felzárkóztatási alap összesen ötvenmilliárd euró (17.500 milliárd forint) támogatást nyújt Magyarországnak.

Essősy Zsombor kijelentette: "A kormány a koronavírus-járvány okozta váratlan körülmények miatt célul tűzte ki, hogy hazánk képes legyen úgy beindítani és mozgatni gazdaságát, hogy minimalizálja az importot a saját termelési kapacitásának bővítésével, és növelje Magyarország nemzetközi szintű versenyképességét".

Illusztráció Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Robert Schmiegelt/Geisler-Fotopr

Jelezte:

ezt az újonnan szerveződő gazdasági struktúrát támogatja majd a kormány a Brüsszeltől lehívható és a hazai költségvetésből rendelkezésre álló forrásokkal.


Az uniós tagországok már év elején hozzáférhetnek az uniós támogatáshoz, amellyel a gazdaságukat fellendítő pályázatok elérhetővé válnak. A kormány társadalmi egyeztetés formájában igyekszik felmérni a támogatásra igényt tartó vállalkozások észrevételeit, amelyeket az érdeklődők a Pályázat.gov.hu oldalon jelezhetnek.

Essősy Zsombor szerint bár az elmúlt időszakban megsokszorozódtak a kapacitásbővítést és technológiai fejlődést célzó beruházások, ez a tendencia a pályázatok megjelenésével tovább erősödhet. A MAPI vezérigazgatója hozzátette, hogy a mihamarabbi, még március havi kiírás kedvező lenne, hiszen további hasonló mértékű fejlesztés mellett újra lökést lehet adni a foglalkoztatásnak. Olyannyira, hogy a nyári időszakban szerinte akár újra szembesülni kellene a munkaerőhiánnyal. A gazdaságban viszont az eddiginél is több munkavállalót foglalkoztatva tovább erősödhetnek a munkaalapú társadalom kialakításában elért eredmények. Essősy Zsombor szerint a pénz hatékony felhasználásával bővülhet a nemzetközi szinten is versenyképes hazai cégek köre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!