Ismét keresik az ország leginspirálóbb vállalkozóit

architecture blue buildings business cityscape communication connect development environment industry infographic infrastructure innovation internet lifestyle line metropolis metropolitan mobility neon security skyline skyscraper smart city society street
Smart City with Neon Buildings, Networks and Internet of Things Icons. Vector Illustration.
Vágólapra másolva!
Idén május végéig lehet jelentkezni az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulójára. A szakmai zsűri azon vállalkozások nevezését várja, amelyek programjaikkal kiemelkedő példával szolgálnak a kiírásban szereplő hat terület egyikén, és érdemesek lehetnek arra, hogy képviseljék Magyarországot Európa leginspirálóbb és legkreatívabb vállalkozásainak nemzetközi versenyén, írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Vágólapra másolva!

„A koronavírus-járvány megmutatta, hogy mi, magyarok képesek vagyunk összefogni a bajban és mindig számíthatunk a hazai vállalkozásokra. Közülük most a leginspirálóbbaknak lehetősége nyílik arra, hogy az európai színtéren is bemutatkozzanak" – mondta György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

Az Európai Bizottság által 2006-ban indított verseny a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési történeteket részesíti elismerésben.

Célja, hogy népszerűsítse és megismertesse az emberekkel azokat a vállalkozókat, akik vonzóvá teszik a vállalkozóvá válást, és nemzetközi szinten is kiemelkedő példával szolgálnak.

Illusztráció Forrás: Origo

„Azért csatlakoztunk a kezdeményezéshez, mert a vállalkozásfejlesztésnek a támogatási programok mellett fontos része, hogy elismerjük példamutató vállalkozásainkat és hozzájáruljunk a jó gyakorlatok megosztásához. Azt, hogy a magyar leleményességet már nemzetközileg is elismerik, mutatja, hogy 2014-ben a Gazdagmami Kft. nyerte el az európai zsűri fődíját" – emlékeztetett az államtitkár.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra (EEPA – European Enterprise Promotion Awards) vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok, állami szervek pályázhatnak hat kategóriában, legalább 15 hónapja működtetett programjaikkal.

A díj kategóriái:

  • a vállalkozói kedv ösztönzése,
  • a vállalkozói ismeretek növelése,
  • az üzleti környezet fejlesztése és digitális átállás támogatása,
  • a vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése,
  • a fenntartható átállás ösztönzése, valamint
  • vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért.

A verseny nemzeti és európai szinten zajlik. A magyar szakmai zsűri két projektet juttat tovább az európai fordulóba. Az Európai Zsűri Fődíját - amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet - az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési programjának bizonyul.

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra a kkvdij@itm.gov.hu email címen 2021. május 31-ig lehet jelentkezni. Itt érhető el a pályázati kiírás és a jelentkezési lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!