A Gin Magazine Awards idei díjátadási ceremóniáját a járványhelyzet miatt most először a közösségi médiában élőben lehetett követni. A három részből álló megmérettetés célja a ginipar legnagyobb személyiségeinek, márkáinak és termékeinek elismerése. Az Icons of Gin a gin kiválóságok ünneplése, ahol díjazzák az egyes palackokba fektetett kemény munkát, és a márkák mögött álló szellemiséget és iránymutatást. A World Gin Awardson a világ legjobb ginjeit díjazzák, a Gin Hall of Fame-en pedig azon személyek előtt tisztelegnek, akik munkásságukkal jelentősen hozzájárultak az iparág fejlődéséhez.
A World Gin Awardsra idén rekordszámú, összesen több mint 800 kereskedelmi tételt neveztek a gyártók 11 kategóriában
- mondta Anita Ujszászi, a World Gin Awards versenyigazgatója. Ezek közül az ún. kortárs gin kategóriába érkezett a legtöbb - 28 országból 124 darab - kereskedelmi tétel, ahol a Tokaj gin igazi italipari óriásokkal versengett a nagydíjért.
Óriási meglepetésre a World Gin Awardson 2021-ben, a Seven Hills Distillery Tokaj Ginje bizonyult a világ legjobb kortárs ginjének.
Ezzel a sikerrel olyan világmárkákat utasított a zempléni település - Bodrogkisfalud - kézműves lepárlója maga mögé, mint a Nikka, a Martin Miller's, a Christian Drouin, az Etsu, az Edinburgh gin, a Bluecoat, és még sorolhatnánk a patinás névsort.
Alig két hónapja nyertük meg a The Gin Masters versenyét, és akkor mindenki a hogyan továbbról kérdezett minket, mert egy ilyen erős kezdet után - bevallom nekem sem – volt teljesen tiszta kép, hogy ezt hogyan fogjuk tudni felülmúlni"
- nyilatkozta Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa, és egyben lepárlómestere. "Mostantól a legfontosabb feladatunk, hogy ez a minőség folyamatosan fenntartható legyen. Nem akarunk abba a hibába esni, hogy a minőség rovására menjen akár a mennyiség, vagy bármilyen egyéb körülmény" - tette hozzá.
A Seven Hills Distillery Tokaj-Hegyalja történelmi borvidékének szívében található, ahol a lepárló teraszáról pontosan az a kép tárul elénk, mely az ital palackjának hátsó címkéjén is visszaköszön.
Maga a lepárló 2020 őszén nyitotta meg kapuit a közönségének. A látogatókat - függően a járványhelyzet alakulásától - egy technológiai, illetve gin kultúrtörténeti bevezetővel is várják.