A gyors oltásnak köszönhetően a magyar gazdaság indult újra elsőként Európában

SZIJJÁRTÓ Péter
Komárom, 2021. június 15. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Cloud Network Technology Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a társaság komáromi telephelyén 2021. június 15-én. A tajvani Foxconn elektronikai cégcsoport tagja 5 milliárd forintos beruházást hajt végre Komáromban. Ennek nyomán a cég foglalkoztatotti létszáma eléri a 600-at, valamint 17 ezer négyzetméterrel növeli a raktárkapacitási területét. A beruházást a kormány egymilliárd forinttal támogatja. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Hatalmas érdeme valamennyi magyar embernek, hogy hazánk tudta adni a legsikeresebb egészségügyi és a legsikeresebb gazdasági választ is a világjárványra, aminek köszönhetően a magyar gazdaság indult újra elsőként Európában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Komáromban, a Foxconn elektronikai vállalat beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján, kedden.
Vágólapra másolva!

A miniszter a tárca közleménye szerint kiemelte, hogy a világjárvány nemhogy lelassította, hanem még fel is gyorsította a magyar gazdaság dimenzióváltását,

mivel számos beruházás a legfejlettebb és legmodernebb informatikai technológiákat hozta Magyarországra az elmúlt időszakban.

Az elektronikai ipart kiszolgáló beruházásoknak hála, sikerült jelentős mértékben lerövidíteni a beszállító láncokat, amivel Magyarország erős és fontos szereplővé tudott válni az iparágban - közölte.

- hangsúlyozta a miniszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Cloud Network Technology Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a társaság komáromi telephelyén 2021. június 15-én Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Szijjártó Péter kiemelte, hogy mindennek fontos feltétele volt a kormány beruházás-ösztönzéssel foglalkozó akcióterve, valamint, hogy a világjárvány alatt sem tértünk le erről a bevált útról és segély helyett munkát adtunk az embereknek.

A beruházásról szólva Szijjártó Péter elmondta, hogy ismét egy keletről érkezett beruházó újabb magyarországi fejlesztését jelentheti be, hiszen a Foxconn csoport tagja a Cloud Network Technology Kft.,

ami egy 5 milliárd forintos beruházást hajt végre Komáromban.

Dolgozó a Cloud Network Technology Kft. komáromi telephelyén 2021. június 15-én Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Ennek nyomán a cég foglalkoztatotti létszáma eléri a 600-at, valamint 17 ezer négyzetméterrel növeli a raktárkapacitási területét, aminek nyomán a vállalat újabb megbízásokat tud teljesíteni a legnagyobb elektronikai cégek irányába.

- mondta el a miniszter.

Szijjártó Péter azt is mondta, hogy a Foxconn-dolgozók több mint 90 százaléka már be van oltva, ebből fakadóan a vállalat zavarmentesen tudott üzemelni még a világjárvány legnehezebb időszakában is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről