A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Egyértelmű sikertörténet a Magyarország és Dél-Korea közötti gazdasági együttműködés

SZIJJÁRTÓ Péter; RADEGONDE, Sylvestre
Budapest, 2021. július 2. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél Louis Sylvestre Radegonde-dal, a Seychelle Köztársaság külügyi és turisztikai miniszterével a tárgyalásuk után tartott közös sajtótájékoztatójukon a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. július 2-án. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Egyértelmű sikertörténet a Magyarország és Dél-Korea közötti gazdasági együttműködés, ami abból is látszik, hogy az elmúlt húsz évben a kétoldalú kereskedelmi forgalom volumene a tízszeresére nőtt - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán miután több dél-koreai vállalat vezetővel egyeztetett hivatalában.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy a mostani alkalmat megelőzően, utoljára 2001-ben fogadták a dél-koreai elnököt Magyarországon, azóta pedig jelentősen felértékelődött a két ország kapcsolata. Erre jó példa szerinte, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly megközelítette a 4,5 milliárd dollárt, azonban idén még ennél is magasabb lesz, és rekordot fog dönteni.

A tárcavezető közölte:

Hozzátette, hogy mára a kelet-ázsiai ország cégei jelentik a negyedik legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Soós Lajos

Szijjártó Péter rámutatott:

A dél-koreai vállalatok vezető szerepet játszanak az elektromos autóiparban a világpiacon, s ők diktálják a tempót az elektromos akkumulátorok gyártásában.

Ezek a cégek pedig hatalmas kapacitásokat hoznak létre Magyarországon, aminek köszönhetően az ország az elektromos autóipar európai zászlóshajójává válik, illetve részben már vált is - mondta el a külgazdasági és külügyminiszter.

Arról is beszámolt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Mun Dzsein dél-koreai elnök találkozója előtt több dél-koreai nagyvállalat, például a Samsung, az SK Innovation és a Lotte Aluminium vezetőjével is gazdasági tárgyalásokra kerül sor a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Leszögezte: a magyar beruházási környezet továbbra is a legkedvezőbb Európában, ami fontos ahhoz, hogy minél nagyobb szeletet sikerüljön kihasítani a dél-koreai vállalatok Európa iránti növekvő érdeklődéséből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!