A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Elfogadta az Országgyűlés az élelmiszerpazarlás csökkentéséről szóló törvényt

adomány élelmiszeradomány FOTÓ ÁLTALÁNOS gyermek KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ kisfiú liszt segély segélyakció SZEMÉLY adomány élelmiszeradomány FOTÓ ÁLTALÁNOS KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ kisfiú segély segélyakció SZEMÉLY A Coop Segély Alapítvány és az Emberi Erőforr
A Coop Segély Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma élelmiszeradományának átadása a Fővárosi Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola udvarán. Az Emmi Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága a COOP segéllyel együttműködve 20 millió forint értékben alapélelmiszerekből álló adományt juttat el különleges szükségletű gyermekek számára
Vágólapra másolva!
Február elsejétől a szeméttárolók helyett a szükséget szenvedők kaphatják meg a boltokban keletkezett élelmiszer-felesleget. Az Országgyűlés által elfogadott jogszabály szerint a nagyobb áruházaknak minden olyan közeli lejáratú élelmiszert, amit saját csatornáikon keresztül nem tudnak hasznosítani, az Élelmiszermentő Központon keresztül a rászorulókhoz kell eljuttatniuk - számolt be róla a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Megszavazta az Országgyűlés az Agrárminisztérium élelmiszermentést célzó programját, az új jogszabály szerint az áruházaknak február elsejétől a közeli lejáratú termékeket fel kell ajánlaniuk az Élelmiszermentő Központnak (ÉMK).

Nagy István agrárminiszter az új szabályozással kapcsolatban a lapnak elmondta,

hazánkban évente 50-60 ezer tonnányi élelmiszer kerül a szemétbe, amelyből eddig csak tízezer tonnát tudtunk megmenteni.

Ez a pazarlás azon túl, hogy gazdasági szempontból is aggályos, erkölcsileg is komoly problémát okoz.

Illusztráció Forrás: MTI/Kovács Tamás

A módosítás azokat a kereskedőket érinti, amelyek éves nettó árbevétele meghaladja a százmilliárd forintot. A törvény szerint az érintett üzleteknek élelmiszerhulladék-csökkentési tervet kell készíteniük, amit az Élelmiszermentő Központnak kell benyújtaniuk. Az első ilyen tervüket 2022. május 31-ig kell beterjeszteniük. A jogszabály a fogyaszthatósági idővel, továbbá 48 óránál rövidebb minőségmegőrzési idővel rendelkező élelmiszerekre nem vonatkozik. A legnagyobb élelmiszerüzletek kiskereskedelmi adója is növekszik az árbevétel 2,5 százalékáról annak 2,7 százalékára.

"Addig, amíg van szegénység és van rászoruló ember, nem engedhetjük meg magunknak, hogy egyetlen grammnyi élelmiszer is a kukába kerüljön.

– fogalmazott a tárcavezető.

Az áruházláncoknak ugyanakkor nem kell különösebben nagy változásra számítaniuk, az eddig kialakult élelmiszer-adományozási csatornáikat továbbra is használhatják, a miniszter szerint csupán annyi történik, hogy a felesleges élelmiszer a hulladéklerakók helyett az Élelmiszermentő Központon keresztül a rászorulókhoz jut majd el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!