A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Lekörözte az olcsó kínai elektromos autó a Teslát eladásokban

Hongguang Mini EV Hung Guang kínai elektromos autó
Vágólapra másolva!
A Kínában 4500 dollárért, azaz 1,3 millió forintért értékesített elektromos járművek felülmúlják eladásokban a Tesla csúcskategóriás modelljeit. Így nem meglepő, hogy a múlt hónapban a kedvező árú járművek eladásának száma megközelítőleg a kétszerese volt a Tesláénak – számolt be róla a BBC.
Vágólapra másolva!

Alacsony ára és kényelmessége miatt Kína egyik legnépszerűbb elektromos járművévé vált a Hong Guang Mini EV. Az ázsiai ország által igencsak megkedvelt típust a SAIC Motor, a General Motors (GM) és a Wuling közös vállalkozása gyártotta. Fontos megemlíteni, hogy a szóban forgó modell mellett van egy már légkondicionálóval felszerelt, korszerűbb verzió,

ami alig több, mint 5 ezer dollár (1,5 millió forint) kerül.

A múlt hónapban Hong Guang Mini olyan jól teljesített, hogy Kínában az eladásainak száma majdnem kétszerese volt a Tesláénak. Egy kínai iparági szövetség adatai szerint januárban az apró elektromos járműből több mint 25 ezer modell került eladásra az országban, míg a Tesla Model 3-ból csak 13,8 ezer.

Hong Guang Mini EV Forrás: Wikipedia/Jengtingchen

Ennek ellenére a Tesla csúcskategóriás elektromos járművei továbbra is jól teljesítenek, mivel tavaly Kínában több, mint kétszeresére nőtt az eladásainak száma. A Model 3 jelenleg 39 ezer dollárba kerül (11,5 millió forint) az országban,

ami jócskán meghaladja a Hong Guang Mini 4500 dolláros (1,3 millió forintos) árát.

A szakértők beszámoltak arról, hogy a tavaly piacra dobott kínai modell akkumulátorának teljesítménye és hatótávolsága jóval elmarad a Tesla járműveitől, mégis az alacsony ár miatt érthető, hogy miért ennyire sikeres.

Mindemellett az alapmodell végsebessége 100 kilométer per óra, és belsejébe négy ember el tud férni kényelmesen.

A Wuling beszámolt arról, hogy tervezik a Hong Guang Mini EV modellt más országokban is árulni. Több hír a vállalatot egy lett autógyártóval hozta hírbe, ami Európában értékesítheti majd az autó egyik változatát, bár az európai környezetvédelmi követelmények miatt valószínűleg az ára kétszer olyan magas lesz, mint Kínában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!