A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Dél-Koreában videojátékokkal játszhatnak az üres mozitermekben

Mozi - illusztráció
Vágólapra másolva!
Dél-Koreában egy baráti társaság kibérelt egy 200 ülőhelyes mozitermet, hogy videójátékokat játszanak az óriásvásznon. A koronavírus-korlátozások miatt az országban számos mozinak kellett bezárnia, viszont a CGV azzal az ötlettel állt elő, hogy kiadja a nézőtermeket, így növelve a bevételét - írta meg a BBC.
Vágólapra másolva!

Eui Jeong Lee és három barátja az egyébként üres, 200 férőhelyes moziteremben ülve játszanak kedvenc videójátékaikkal az óriásvásznon. A társaság elmondása szerint a hangminőség különösen csodálatos, a lövések hangja élénk, így nem meglepő, hogy két órára is kibérelték a helyiséget Korea egyik legnagyobb mozis vállalatától, a CGV-től.

A koronavírus által bevezetett korlátozások Dél-Korea mozijait is elérték, mivel az ottani szigorítások szerint csak 50 százalékos kapacitással lehetnek nyitva. Ebből következik, hogy számos nagyvásznas szórakozóhelynek be kellett zárnia, továbbá e nehézségek mellett, a tavalyi évben megjelenő filmek száma is jelentősen megcsappant a világjárvány előtti időszakhoz képest, így komoly nehézségeket okozott az emberek elcsábítása.

A CGV viszont előállt az ötlettel: kiadja egyes kisebb mozitermeit a játékosoknak, így pedig növeli bevételét.

A nagyképernyős szobát maximum négy ember bérelheti két órára, viszont a termet igénybe vevőknek kell magukkal hozniuk a konzolokat, a játékokat és a kontrollereket. Este 6 óráig a bérleti díj 90 dollár, viszont utána már 135 dollárra emelkedik.

Fontos kiemelni viszont, hogy a CGV így se keres annyi pénzt, mint amikor 50 százalékos kapacitáson működtetheti a mozitermeit, mivel a 100 és 200 férőhelyes nézőterekbe a jegyek ára egy filmre 12 dollár, így a száz székes helyiségek bevétele 600 dollár lehetne, a kétszázé pedig 1200 dollár, és akkor még az üdítő és a pattogatott kukorica nincs is benne. A játékosoknak bérbe adott termekből beáramló pénz azonban még így is több a semminél.

Az ötletet Seung Woo Han a CGV egyik dolgozója találta ki, aki elmondta:

Az év elején igénybe vehető szolgáltatást eddig 130 alkalommal foglalták le. Az ügyfelek többsége 30-40 év közüli férfi, de megfordulnak családok és párok is a nagyképernyős szórakozóhelyen.

A világjárvány komoly pusztítást végzett a globális moziiparban.

A Variety beszámolója szerint a jegyértékesítés 2020-ban 12,4 milliárd dollárra csökkent, szemben a 2019-es 42,5 milliárd dollárral, ami 71 százalékos visszaesést jelent. Így nem meglepő, hogy a koreai CGV nem az egyetlen mozilánc, amely szolgáltatásként kínálja a játékosoknak, hogy lefoglalják a mozivásznakat. Az amerikai Malco Theatres november óta ugyanezt teszi. Mindemellett számos más vállalat, mint az AMC és a Cinemark privát vetítéseket folytatnak kisebb csoportoknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!