A napfényes Miami is magához csábítaná a bitcoin-bányászokat

Miami
Vágólapra másolva!
Miami polgármestere szeretné kriptovaluta központtá alakítani a várost, és aktívan oda is csábítaná a külföldi kriptovaluta-bányacégeket. Ráadásul a városvezetés energiaforrást is szívesen biztosít a bányászok számára.
Vágólapra másolva!

Miami polgármestere, Francis Suarez eltökélt abban, hogy magához csábítsa a kriptovaluta-bányászokat, és ezért kész komoly segítséget is nyújtani a világ minden szegletéből érkezőknek. Egy interjúban Suarez közölte,

Miamiban az atomenergia kellően olcsó áramellátást biztosít a „bányákhoz", ami vonzó lehet a külföldi vállalkozóknak is

– írja az RT.com.

Az sem mellékes, hogy Suarez szerint Miami hozzájárulna a kriptovaluta-bányászat környezetkímélő fordulatához. A „bányászathoz" ugyanis ma már óriási informatikai kapacitást vesznek igénybe, aminek hatalmas energiaigénye van. Jelenleg a legtöbb kriptovaluta-bánya Ázsiában, különösen Kínában található, ahol igen komoly környezetterhelést jelent az aktivitás.

bitcoin, bitcoin gyűjtést, bányászat, mining Forrás: Shutterstock

Az elmúlt időszakban viszont Kína bejelentette, hogy teljesen visszaszorítani a kriptovaluta-bányászatot, vagyis a helyi vállalkozóknak új telephelyet kell keresniük. Nem véletlen tehát, hogy sokan (mint Miami) igyekeznek lecsapni a lehetőségre.

Suarez hozzátette, arról is tárgyalások folynak, hogy esetleg kedvezőbb adókörnyezettel és minimális szabályozással csábítsák magukhoz a nemzetközi kriptovaluta-bányászokat.

Miami polgármestere egyébként nyílt támogatója a kriptovalutáknak, és nem titkolt szándéka, hogy versenyre keljen olyan amerikai államokkal (mint Texas vagy Wyoming), melyek szintén lehetséges célpontoknak számítanak a bányászok körében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről