Újabb híd épülhet a folyók városában

Győr
A Rába (b) és a Mosoni-Duna találkozása, középen a Kossuth híd Győr belvárosában
Vágólapra másolva!
Kihirdették az uniós közbeszerzési közlönyben a győri tehermentesítő út és az új Mosoni-Duna híd építéséről szóló eljárás nyertesét. A Strabag kivitelezésében épülhet meg a megyeszékhely új elkerülő útja.
Vágólapra másolva!

A Magyarépítők.hu cikke szerint a nettó 32,8 milliárd forint értékű kivitelezést a Strabag Generálépítő Kft. végezheti el a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában.

A tervek szerint Győrben az 1-es számú főút (Mártírok út) és az új Bácsai út közötti szakaszon, egybefüggő 2x2 sávos, 1,251 kilométer hosszú, új nyomvonalon vezetett közúti kapcsolatot alakítanak ki.

A szakasz teljes hosszán − a város felőli oldalon – zajvédőfal építését tervezik. Az új Bácsai út és a 1301. jelű út (Bácsai út) között 2x1 sávos, 0,651 kilométer hosszú új nyomvonalon vezetett közutat építenek.

A Rába (b) és a Mosoni-Duna találkozása, középen a Kossuth híd Győr belvárosában Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A beruházásban épülne egy 2x2 sávos új Mosoni-Duna híd, mely egykábelsíkos felfüggesztésű, ferdekábeles, acélszerkezetű műtárgy, teljes hossza 213,6 méter, a teljes magassága 69 méter, a pilon magassága pedig 62,92 méter.

Az előbbi híd mellett épülne még egy előfeszített vasbeton gerendás, 9,77 méter támaszközű híd is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!