Zenélnek az épületek Budapesten: acélszerkezetekre komponált zenés felvételt mutattak be - videó

Hangszerekké váltak az épületek: acélszerkezetekkel komponált zenét a KÉSZ Metaltech - videó
Vágólapra másolva!
Ikonikus épületek fém- és acélváza vált hangszerré egy különleges eszköz segítségével a KÉSZ Metaltech építőipari cég látványos videójában. A zenét a filmhez a fémvázak rezonanciái adták, azaz magukat az épületeket használták alkalmi hangszerként.
Vágólapra másolva!

A budapesti városkép híres épületei szokatlan szerepet kaptak: alkalmi hangszerként szerepelnek egy videóban, amely a KÉSZ Metaltech építőipari cég által kivitelezett létesítményeket mutatja be - írja a Magyar Építők.

A cég tevékenységét bemutató és a külpiaci terjeszkedését segítő image videó a Positive Adamsky kreatív csapatának munkája. A készítők a különböző fémszerkezetek egyediségét a zenével kapcsolták össze.

Ehhez egy olyan érzékelő tappancsokból álló szerkezetet helyeztek el az épületek vázán, amely átveszi a tárgyak rezgését és zenei hangokká alakítja azokat.

A zenélő épületekről készült film az alábbi videóban tekinthető meg:

A videóban szereplő zenész magukon az épületeken kezdett el játszani, így a Metaltech által létrehozott, megmunkált fémek hangszerekké formálódtak.

A film zenéje a zenész-producer iamyank munkája, aki szerepel is a videóban.

„Habár nagy rajongója vagyok a szintetizált hangoknak, a világban végtelen számú hangforrás létezik, amiknek zenévé formálása ősi hagyomány. A monumentális fémszerkezetek zenei karaktere egy viszonylag friss szín ezen a palettán, semmihez sem hasonlítható az a mélység és erő, ami a felületükre rögzített hiperérzékeny mikrofonokon keresztül hallható" – mondta.

A főváros közismert épületei jelennek meg a zenés videóban Forrás: KÉSZ Metaltech videó

A film látványvilágának keretét szintén a KÉSZ Metaltech közreműködésével született épületek adták meg, ahol a tükör- és üvegfelületekkel való játék is fontos szerepet kapott, az épületek grandiózusságát pedig drónfelvételekkel emelték ki.

Az indusztriális környezet mellett a természet is megjelenik, és a képi világ állandó kapcsolatot teremt a természet, az ember és az ember alkotta szerkezet között.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről