A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
6
Bronzérem
5
HUNCsipes Tamara | Gazsó Alida Dóra
13:00Kajak-kenuKajak 500m döntő A
HUNMuszukajev Iszmail
13:00BirkózásIszmail Muszukajev-Haji Aliyev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl

Hírességek, akik hatalmas ingatlanvagyonnal rendelkeznek

Photocall Of Netflix's "Murder Mystery" GettyImageRank2 arts culture and entertainment celebrities
MARINA DEL REY, CALIFORNIA - JUNE 11: Jennifer Aniston attends a photocall of Netflix's "Murder Mystery" at the Ritz Carlton Marina Del Rey on June 11, 2019 in Marina del Rey, California. David Livingston/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sok olyan híresség van Hollywoodban, akinek a vagyona több forrásból származik. Egyesek jól működő cégeket alapítottak, de több olyan sztár is van, aki hatalmas ingatlanvagyonnal rendelkezik, vagy igen kiváló üzleti érzékkel bír a piacon.
Vágólapra másolva!

Bár a hollywoodi sztárok az elsődleges munkáikból is hatalmas vagyonokat keresnek, sokan vannak olyanok, akik más forrásokból is komoly összegekhez jutnak és vagyonokat halmoznak fel. Ezek között pedig az ingatlan kiemelt szerepet játszik. A The Richest összesítése alapján bemutatjuk, mely hírességek rendelkeznek a legimpozánsabb ingatlan portfólióval, illetve kiknek van a legjobb üzleti érzékük az ingatlanpiacon.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio a Titanic által vált híressé, de azóta Hollywood egyik legnagyobb sztárja lett. 2022-ig a színész összvagyonát 260 millió dollárra becsülték, és ennek egy tekintélyes része ingatlanvagyonból származik.

Leonardo DiCaprio jó üzleti érzékkel vásárolt és adott el ingatlanokat Forrás: NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency

DiCaprio ingatlanjai között van egy Los Angeles külvárosában található ház, amelyet a sztár még az 1990-es évek végén vásárolt, 769 500 dollárért. Ezt az ingatlant 2018-ban 1,7 millió dollárért hirdették meg a piacon.

Emellett 2021-ben DiCaprio 10,3 millió dollárért eladta az óceánra néző malibui házát, melyet 1998-ban 1,6 millió dollárért vásárolt.

Végül a színész 2014-ben 5,2 millió dollárnyi összeget tett le az asztalra egy század közepén épült otthonért, melyben egykor az énekes- és színésznő, Dinah Shore lakott.

Arnold Schwarzenegger

Mielőtt igazán befutott színésszé vált, és mindenki a mesterien kidolgozott testére figyelt, Schwarzenegger ingatlanbefektetésekkel is foglalkozott. Az első vásárlása pedig egy kaliforniai apartmanház volt, melyet 214.000 dollárért vett meg, és később 360.000 dollárért adott el.

Arnold Schwarzenegger már a színészi karrierje előtt sikeres ingatlanvállalkozó volt Forrás: NORTHFOTO/X17online.com/X17online.Com

Schwarzenegger az üzleti tevékenységével elérte, hogy már a színészi karrierje előtt dollármilliomossá vált. A sztár jelenleg is komoly ingatlan-portfólióval rendelkezik Santa Monicában, és a teljes ingatlanvagyona több mint 100 millió dollárt tesz ki a 400 millió dolláros összvagyonából.

Jennifer Aniston

Miután Jennifer Aniston világhírű lett a Jóbarátok című sorozattal, máig filmek egész sorában szerepelt, és Hollywood egyik legmagasabban jegyzett hírességének számít. Nem meglepő tehát, hogy Aniston összvagyona igen jelentős, a becslések szerint eléri a 300 millió dollárt.

Jennifer Aniston 300 millió dolláros összvagyonának egy jelentős része ingatlanüzletekből származik Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide/Hubert Boesl

A filmek mellett azonban Aniston az ingatlanüzletein is igen szépen keresett. Az egyik legjobb értékesítése az volt, amikor 2011-ben eladta a Beverly Hillsben található házát, melyet korábbi férjével, Brad Pittel vásárolt.

Az eredetileg 13,5 millió dollárba kerülő ingatlant Aniston 28 millió dollárért adta el.

A színésznő emellett eladott egy másik Beverly Hills-i ingatlant 36 millió dollárért, majd 2010-ben megvett egy 10 millió dollár értékű házat, mindössze 7,01 millióért. A sztár tehát igen jó érzékkel köti meg az ingatlanüzleteit.

Brad Pitt

Jennifer Aniston mellett egykori férje, Brad Pitt is tehetségesen válogatta meg az ingatlanvásárlásait. Pitt először 1994-ben vásárolt meg egy épületegyüttest Los Angeles Los Feliz régiójában, amely egy 2 hektáros területen fekszik, és négy házat foglal magában.

Brad Pitt számos házat vásárolt az elmúlt évtizedekben Fotó / Getty Images

2000-ben aztán 4 millió dollárt költött egy Santa Barbara-i tengerparti házra, 2006-ban pedig 3,5 millió dollárért vásárolt egy történelmi kúriát New Orleans francia negyedében.

Miután szakított Angelina Jolie-val, a színész legutóbb vásárolt egy 3,7 millió dolláros villát Mallorcán is. Brad Pitt összvagyonát jelenleg 100 millió dollárra becsülik.

Robert De Niro

Az egyetemes filmművészet egyik legjobb színészeként számon tartott Robert De Niro 78 éves korára 500 millió dolláros vagyont halmozott fel. A filmjei mellett azonban De Niro tehetséges üzletembernek is számít, az ingatlanszektorban és az étteremüzletben egyaránt.

Robert De Niro az ingatlanpiacon és az étteremüzletben is sikeres vállalkozó Forrás: Getty Images via AFP/Amy Sussman

De Niro a hírek szerint egy sor lakó- és kereskedelmi ingatlant tulajdonol New Yorkban, a színész szülővárosában.

Emellett társtulajdonosa a Nobu étteremláncnak, amely a világ számos nagyvárosában megtalálható.

A legújabb vállalkozása pedig a Nobu Beach Inn, amely Barbudán nyílik majd meg 2023-ban, és 1-4 hálószobás villákat kínál majd a vendégeknek.

Diane Keaton

Bár Diane Keatont a nagyközönség elsősorban olyan híres filmjei miatt ismeri, mint A Keresztapa vagy az Annie Hall, a színésznő hosszú ideje igen sikeres ingatlanvállalkozóként is tevékenykedik Hollywoodban. Számos házat vásárolt meg, újíttatott fel, majd adott tovább olyan hírességeknek, mint Madonna vagy Christina Ricci.

Diane Keaton kitűnő érzékkel vásárol és ad el ingatlanokat Hollywoodban Forrás: FilmMagic/2017 Jason LaVeris/Jason Laveris

Madonnának például 6,5 millió dollárért adott el egy házat, de igen jól keresett azzal is, amikor 2007-ben vásárolt egy ingatlant 8,1 millió dollárért, melyet aztán 2012-ben 10 millióért adott tovább Ryan Murphy rendezőnek. Az ingatlaneladások nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Diane Keaton összvagyonát ma 100 millió dollárra becsülik.

Rupert Grint

A lista legfiatalabb szereplője a 33 éves Rupert Grint, aki a Harry Potter-filmekben Ron Weasly-t alakította. Grint vagyonát ma 50 millió dollárosra becsülik, és a színész igen jó érzékkel nyúl az ingatlanokhoz is.

A Harry Potter-filmek sztárja 33 éves korára több kastélyt is vásárolt Forrás: Getty Images/FilmMagic/Jason Laveris

Az Anglia keleti részén található Hertfordshire régiójában több ingatlant is vásárolt.

Elsődleges rezidenciája pedig egy 18. században épült kastély, amely egy 22 hektáros területen található, és a színész 7 millió dollárért vette meg.

Emellett a szüleinek is vásárolt egy kastélyt, 4,4 millió dollárért, az apjával pedig társtulajdonosai egy 550.000 dolláros ingatlannak, melyet bérbe adnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!