A Volkswagen Bogárra feltűnően hasonlító autót mutatott be egy kínai gyártó

GMW Ora Ballet Cat, elektromos bogár, elektromos, autó
Vágólapra másolva!
A kínai autógyártók soha nem voltak szívbajosak, ha a népszerű európai autók formatervéből kellett ihletet meríteni. Most ezekhez a hagyományokhoz térhet vissza a GWM egyik márkája, az Ora.
Vágólapra másolva!

A Villanyautósok.hu cikke szerint a GWM Ora márkája a megfizethetőbb kategóriába tartozik, és fiatalos dizájnjával hívja fel magára a figyelmet. A típusok elnevezése is egy érdekes sémát követ, mindegyiknek két tagból áll a neve, a második pedig mindig "cat", azaz macska.

A vállalat még 2021 elején a Punk Cat elektromos tanulmányautóval hívta fel magára a figyelmet, amely eléggé hasonlított a VW híres bogárhátújára.

Akkor még arról is cikkeztek a sajtóban, hogy a német konszern megvizsgálja, fennáll-e a jogsértés az eléggé nyilvánvaló koppintás miatt.

A kínai GWM Ora Ballet Cat elektromos autó meglehetős hasonlóságot mutat a Volkswagen Bogárral Forrás: China Auto Show / Youtube

A kínai márka nemrég bemutatta az autó egy kisebb, állítólag a női vásárlókat megcélzó változatát, amely Ballet Cat névre hallgat, és ha lehet, még jobban hasonlít a Bogárra.

Az európai forgalmazásról egyelőre nincs hír, de feltételezhetően ez nagyban függ majd attól, hogy mennyire gondolja komolyan a VW a pereskedést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!