Évekig egy bevásárlóközpont rejtett helységében lakott egy férfi

bevásárlóközpont, Rhode Island
A Providence Place Mall
Vágólapra másolva!
Egy amerikai férfi négy éven át élt egy bevásárlóközpontban lévő, lakássá alakított, használaton kívüli helyiségben, mielőtt a biztonsági őrök rábukkantak. A mintegy 70 négyzetméteres egyterű lakásban még PlayStation is volt. 
Vágólapra másolva!

Michael Townsend a Rhode Island-i Providence Place bevásárlóközpontban alakított ki magának és barátainak egy titkos lakást, amelyet egy kanapéval és egy PlayStationnel tett otthonosabbá.

A mintegy 70 négyzetméteres szobalakásban négy évig élt, mielőtt ez bárkinek feltűnt volna.

A férfi azt követően költözött oda, hogy korábbi bérelt lakásának tulajdonosa felmondta a szerződésüket. Először 1999-ben bukkant a kihasználatlan helyiségre napi kocogása során. Amikor pedig pár évvel később bérleti szerződését felmondták, eszébe jutott az üres szoba a plázában, és hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, hogy ott rendezkedik be.

- mesélte a művészként dolgozó Townsend.

"A reklámok központi témája az volt, hogy a pláza nemcsak vásárlási élményt nyújthat, hiszen minden olyan dologgal rendelkezik, amire az embernek szüksége van a túléléshez és az egészséges élethez" - tette hozzá.

A férfi barátai segítségével egy szellőző blokkfalat és egy rejtekajtót is felhúzott a nagyobb biztonság érdekében.

Mielőtt lebukott, már azon gondolkodott, hogy a padlót fával burkolná be, kialakítana egy második hálószobát és egy konyhát is a viszonylag nagy helységben.

Végül azonban négy év múlva a biztonsági őrök rábukkantak a titkos ingatlanra. Az illegális lakók először csak arra lettek figyelmesek, hogy berúgták ajtajukat, és elvitték a játékkonzolt és több más tárgyat is. Erre válaszul extra óvintézkedéseket tettek, többek között csak éjszaka használták a lakást. Arra álmukban sem gondoltak volna, hogy a betörést a biztonsági őrök hajtották végre, akik már alig várták, hogy lebuktathassák az illetéktelen behatolókat.

A Providence Place Mall Forrás: Wikipedia

Townsend ellen végül birtokháborítás miatt emeltek vádat, hiába védekezett azzal, hogy beköltözése csupán kísérlet volt arra, hogy vajon tényleg lehet-e életvitelszerűen élni egy bevásárlóközpontban.

A bíró próbaidőre bocsátotta, de egy életre kitiltotta a bevásárlóközpontból.

Forrás: Mirror

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről