37 millió dollárt fizetett új tulajdonosa Jeff Bezos egykori birtokáért

Horizontal ECONOMY HEADSHOT Jeff Bezos
(FILES) In this file photo the CEO of Amazon Jeff Bezos (R) gestures as he addresses the Amazon's annual Smbhav event in New Delhi on January 15, 2020. - Amazon founder Jeff Bezos announced on June 7, 2021 he will fly into space next month on the first human flight launched by his Blue Origin rocket firm. "Ever since I was five years old, I've dreamed of traveling to space. On July 20th, I will take that journey with my brother," Bezos said on his Instagram account. (Photo by Sajjad HUSSAIN / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy veterán zenei producer és vállalkozó vette meg Jeff Bezos egykori Beverly Hills-i birtokát, melyet néhány hónapja egy alapítványnak adományoztak. Mike Caren most 37 millió dollárt fizetett az ingatlanért.
Vágólapra másolva!

Három hónappal azt követően, hogy Jeff Bezos egykori birtokát a Kaliforniai Közösségi Alapítványnak (CCF) adományozták, most új tulajdonosa van a hatalmas, Beverly Hills-i ingatlannak.

A feljegyzések szerint a vevő a veterán zenei producer és vállalkozó Mike Caren, aki olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Kanye West, Beyoncé vagy Bruno Mars. Caren emellett az Artist Partner Group lemezkiadó vezérigazgatója, amely régóta jövedelmező partnerségben áll az Atlantic Records kiadóval – írja a Dirt.com.

A birtokot az 1990-es években Rick Guerin befektető, Warren Buffett egykori üzlettársa építtette. A spanyol stílusú főépülethez tartozik egy különálló garázs és vendégház, egy feltűnően hosszú úszómedence, valamint egy teniszpálya is. Mindez alig több mint 0,8 hektáron terül el.
Guerin és felesége 2007-ben adta el a birtokot Jeff Bezosnak, 24,5 millió dollárért. Ez volt az első kaliforniai ingatlan, melyet az Amazon alapítója vásárolt.

Noha nem úgy tűnik, hogy Bezos a 15 éves tulajdonlása alatt komolyabb felújításokat hajtott volna végre, azonban az ingatlan értéke azóta az egekbe szökött. Amikor Bezos 2019-ben elvált a feleségétől, Mackenzie Scott szerezte meg a birtok teljes tulajdonjogát, majd 2022 nyarán a CCF-nek adományozta az ingatlant. Akkor a szervezet 40 millió dollárra értékelte a birtokot.

Mivel az ingatlan hivatalosan soha nem volt piacon, így kevés részlet ismert vele kapcsolatban. A dokumentumok szerint azonban a főépületben hét hálószoba és hét fürdőszoba található, összesen nagyjából 1104 négyzetméteres lakóterülettel. A birtokon helyet kapott egy saját mozi, valamint több mint egy tucat autó számára kialakított parkoló.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!