Eladták a vérszomjas amerikai baltás gyilkos házát

Lizzie Borden ház,
Vágólapra másolva!
1892. augusztus 4-én két holttestet találtak a Massachusetts állambeli Fall River egyik házában. Mint kiderült, a halottak Andrew Borden és felesége, Abby voltak. A kegyetlen gyilkosságnak óriási hírverése lett, hiszen rengeteg baltacsapás kíséretében végeztek az áldozatokkal. A ház, ahol a vérfagyasztó gyilkosságok történtek, azóta is igazi szellemjárta helynek számít.
Vágólapra másolva!

Az állítólagos szellem pedig nem más, mint Andrew 22 éves lánya, Lizzie Borden. Heves vitáikról az egész környék tudott, azonban úgy hírlik, nyomozói hanyagság vezethetett ahhoz, hogy végül az esküdtszék felmentette a lányt - eleveníti fel a régi történetet a Promotions.hu.

Lizzie Borden ház az 1800-as évek végén Forrás: wikipedia - 1892 image

A lakás azóta panzióvá alakult, emellett múzeumként is funkcionál. Mivel a gyilkosság elhíresült, a tulajdonosok hasznot kívántak húzni ebből, és a panzió gyakorlatilag minden eleme az 1900-as évekre emlékeztet, és a kettős gyilkosság részleteiről harsog.

Így fest ma a Fall Riverben álló épület Forrás: Shutterstock/

A vendégek évről évre különös dolgokról, látomásokról számolnak be a panzióban, a Lizzie Borden házban szellemjárásokat és éjjeli túrákat is szerveznek.

Kegyetlen családi drámáról tanúskodik az épület egyik részében kialakított aprócska múzeum:

Egyesek azt hihetik, hogy egy ilyen vérfagyasztó ügy helyszíne elrettenti az embereket, azonban éppen ellenkezőleg: egyfajta zarándokhellyé alakult, ahova előszeretettel mennek borzongani a látogatók.

A hírhedt Borden ház nemrégiben kétmillió dollárért új gazdára talált, és úgy tűnik, az újdonsült tulajdonos - akit Lance Zaalnak hívnak, és maga is szellemrajongó - szintén továbbviszi az eddigi hagyományt,

hiszen az ingatlan megmarad félig panziónak, félig pedig egyfajta emlékhellyé alakított múzeumnak, ami egy vérfagyasztó és titokzatos kettős gyilkosság emlékét őrzi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!