Térképre tették, hogy hol épülnek új autópályák Magyarországon

Megkezdődik az M35 autópálya görbeházi csomópontjának a fejlesztése
Görbeháza, 2022. február 15. Drónnal készült képen az M3-as és az M35-ös autópálya görbeházi csomópontja 2022. február 15-én. Ezen a napon sajtótákoztatón jelentették be, hogy megépül az M35 autópálya Debrecen-Nyíregyháza és a Nyíregyháza-Debrecen csomóponti ága Görbeházánál. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a ZEMPLÉNKŐ Kelet-magyarországi Építőipari Fővállalkozó és a Bányászati Kft. végzi, nettó 4 milliárd 889 millió forint értékben. A munka befejezése 2023 decemberére várható. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A következő években a koncessziós társaság és az állam is fontos fejlesztéseket tervez a hazai úthálózatban. Most az is kiderült, hogy mikorra készülhetnek el ezek a beruházások.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo megírta, szeptember elsején 1237 kilométer már meglévő gyorsforgalmi út üzemeltetését és fenntartását vette át a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF). A társaság az ígéretek szerint a következő 11 évben 538 kilométeren újítja fel a már meglévő útpályát. Ezenfelül épít még 272 kilométernyi új autósztrádát, és 273 kilométer hosszan új sávokkal bővíti a meglévő hálózatot.

Az M3-as és az M35-ös autópálya görbeházi csomópontja Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szerződés értelmében az MKIF-hez kerül további 161 kilométer olyan gyorsforgalmi út is, amelynek kivitelezését, építését a Magyar Állam végzi.

Ezeket összevetve az új autópályák megépítése után a koncessziós cég összesen már 1670 kilométer gyorsforgalmi úthálózatról gondoskodik majd.

A Világgazdaság beszámolója szerint ehhez kapcsolódóan készült egy térkép, amelyen nemcsak ez látszik, hanem az is, hogy milyen dátumokkal tervezik ezeket a beruházásokat.

További részletek a Világgazdaságban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről