Luxusautókat vett egy csaló cégvezető a Covid-járvány idején kapott állami támogatásokból

luxusautó szerelem párkapcsolat
Vágólapra másolva!
Egy floridai férfit több mint 7 millió dollár értékű csalás miatt ítéltek el az Egyesült Államokban. Don V. Cisternio hazudott arról, hány főt foglalkoztat a cége, és így jogszerűtlenül jutott hozzá a vállalkozások számára felvehető állami támogatáshoz, melyet a koronavírus-járvány miatt hirdettek meg. A férfi a pénzből vett egy házat és egy luxusautót is.
Vágólapra másolva!

A floridai Don V. Cisternio még 2020-ban igényelte a koronavírus-járvány miatt meghirdetett állami támogatást (az úgynevezett Paycheck Protection Program keretében), melyet azért hoztak létre, hogy segítsék a vállalkozásokat, és azoknak ne kelljen dolgozókat elbocsátaniuk a járvány idején – írja a Fox Business.

A 47 éves férfi összesen 7,2 millió dollárt kapott a programból 2020 májusában,

miután hamisan állította, hogy cége, a MagnifiCo 441 alkalmazottat foglalkoztat,

a bérköltségei pedig 2019-ben több mint 2,8 millió dollárt tettek ki. A valóság az volt, hogy a cégnek egyetlen dolgozója volt, maga Cisternio.

Egy floridai férfi kastélyt és luxusautókat vett a koronavírus-járvány miatt kapott támogatásból Forrás: Shutterstock

A férfi a benyújtott papírokon valódi emberek adatait tüntette fel, akik erről semmit nem tudtak. Miután megkapta a pénzt,

vett belőle három luxusautót (köztük egy Maseratit), illetve egy közel 1200 négyzetméteres házat Floridában.

Miután értesült az ellene folyó nyomozásról, Cisternio 2021 januárjában elhagyta az USA-t, és Svájcba utazott. Ezt követően megpróbált bejutni Horvátországba, ahol őrizetbe vették, majd kiadták az Egyesült Államoknak. A hatóságok most azt közölték, hogy a férfit több mint nyolc év börtönre ítélték.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!