Nagy lehet a baj, 12 ezer liter tejet vont ki az Aldi, sokan rosszul lettek

karácsony, bolt, nyitvatartás, ünnep, illusztráció
Budapest, 2022. március 8. Az ALDI élelmiszer kiskereskedelmi márka egyik üzlete a fővárosban, a belvárosi Kossuth Lajos utca 13. szám alatt. Az ALDI két német, családi tulajdonú kereskedelmi vállalat közösen használt márkája, melyeknek együttesen több mint 10 ezer áruháza van közel 20 országban. Magyarországon 2008 óta van jelen a piacon, jelenleg több mint 150 üzlettel. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A piliscsabai Aldiban vásárolták azok a fogyasztók az Aldi saját márkás, 1,6 százalékos tejét, akik közül többen már kis mennyiség elfogyasztása után rosszul lettek - írja a Blikk. Tüneteik szerint maró érzést éreztek nyelvükön, a nyelőcsőben, majd hasfájás, hasmenés is fellépett náluk. A lap úgy tudja, hogy a tejet kérdés nélkül visszavették a boltban azoktül, akik visszavitték..
Vágólapra másolva!

A lap esettel kapcsolatos megkeresésére a diszkontlánc a következő választ küldte:

"Az Aldi saját hatáskörében megtette a szükséges intézkedéseket, az érintett tételt kivonta a forgalomból, ezenfelül részletes, laboratóriumi vizsgálatot is érintő kivizsgálást indított az ügyben. Az előállító szintén megkezdte az esemény kivizsgálását, melynek eredményéről a későbbiekben tájékoztatást nyújtanak. A vásárlók számára lényeges információ, hogy a jelzett tételből származó terméket a boltok visszaveszik. A vállalkozások által megtett intézkedések megfelelőségét az illetékes hatóság felügyeli".

Képünk illuszráció Forrás: MTI/Róka László

Az értersülések szerint mindez 12 ezer tej forgalomból való önkéntes kivonását jelenti, azaz az áruházlánc maga döntött erről. Vagyis hatósági intézkedés ezzel kapcsolatban - egyelőre - nem született, cikkünk megjelenéséig a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán arról nem jelent meg felhívás. A Blikk úgy tudja, hogy az Aldi a vásárlóknak azt mondta, már tájékoztatták a hatóságot a problémás termékről. A rendelkezésre álló információk szerint 12 ezer liter került forgalomban július 25-én a problémás tejből, az 1,5 százalékos ESL tej egy bizonyos gyártási sorozatához tartozó tételekkel van gond.

A Nébih a Blikkel közölte, hogy vásárlóknál jelentkező panaszok a kereskedelmi lánc

saját márkás, 1 literes, 1,5%-os ESL tejéhet köthetők, melynek minőségmegőrzési ideje: 01. 09. 2023., LOT-száma: L239536. A tétel előállítója a Tolnatej Zrt., és a július 25-én szállított tételből 12.408 liter került forgalomba.

A lap szerint az Aldi vásárlói bejelentés nyomán rendelt vizsgálatot a beszállító vállalkozás érintett tejterméke kapcsán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről