A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Reddit elkezd fizetni a legnépszerűbb bejegyzések szerzőinek

Diverse,Friends,Using,Their,Phones couple,friendship,smartphone,caucasian,boys,togetherness,young a
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A Reddit közösségi média platform bemutatta a tervét, melynek alapján elkezd fizetni a legnépszerűbb bejegyezések szerzőinek – egyelőre csak az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A Reddit bejelentette, hogy megosztja a bevételeit azokkal a felhasználókkal, akiket a többi felhasználó úgynevezett „arany-díjjal" jutalmaz, vagyis, akik a legnépszerűbb bejegyzéseket teszik közzé.

Az arany-jutalmak 1,99 dollár és 49 dollár között mozognak majd, és a felhasználók ennek akár a felét is megkaphatják – írja a BBC. A projekt keddtől indult el a platformon.

Maga az arany-díj már régóta része a Reddit felületének. Ennek funkciója, hogy a felhasználók egyfajta virtuális jutalomban részesíthetik azokat a bejegyzéseket és hozzászólásokat, melyeket különösen kedvelnek. Eddig az, aki ilyen jutalomban részesült, egy hétig használhatta hirdetésmentesen az oldalt.

Később pedig megjelent a platina-díj is, amely egy teljes hónap hirdetésmentes használatot tett lehetővé.

Vannak azonban olyan felhasználók és elemzők, akik szerint nem kockázatmentes a Reddit új bejelentése. A pénzügyi ösztönző ugyanis akár azt is eredményezheti, hogy egyre több felhasználó tudatosan és tömegesen hatásvadász tartalmakat kezd el posztolni, hiszen anyagilag is érdekelt lesz abban, hogy minél több interakciót generáljon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!