Mérgezés, paraziták, halál - borzalmas szenvedést okoztak ezek az ételek

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy az élelmiszeriparban rengeteg szigorú előírás védi a fogyasztókat, és a gyártók is folyamatosan arra törekednek, hogy megbízható termékek kerüljenek a családok asztalaira, szerte a világon számos esetben okoztak tragédiát a nem megfelelő élelmiszerek. Mutatunk néhányat a legsokkolóbb esetekből.
Vágólapra másolva!

A modern élelmiszeripari megoldások nélkül lehetetlen lenne megvalósítani a bolygó lakosságának ellátását. Az országok döntő többségében nagyon szigorú előírások vonatkoznak az élelmiszerek és italok gyártására, és a legtöbb gyártó be is tartja azokat. 

Ám ennek ellenére időnként előfordulnak hibák, melyek súlyos következményekkel járnak: romlott, betegséget, sérülést vagy akár halált okozó élelmiszerek kerülnek forgalomba.

Ezeket persze a gyártók és a hatóságok rendre visszahívják, de előfordul, hogy addig komoly tragédiákat okoznak.

A veszélyesen csípős levesek

Ahogy arról beszámoltunk, legutóbb Dániában okozott gondot egy élelmiszer, melynek három változatát kellett visszahívniuk a hatóságoknak: a dél-koreai gyártó zacskós levese nem egyszerűen túl csípős volt, hanem veszélyesen a túl sok kapszaicin miatt.

noodle, zacskós leves, tésztaleves
Képünk illusztráció

Ez az alkaloid felelős a paprikafélék csípősségéért. Bár mostanáig nem publikáltak jelentést arról, hogy bárkinek egészségügyi problémája származott volna a levesek fogyasztásából, az élelmiszerekkel kapcsolatos riasztásokat mind a fogyasztóknak, mind a gyártóknak komolyan kell venniük.

Nagyjából egy éve, a nyári meleg beköszöntével az Egyesült Államokban volt az utóbbi évtized egyik legnagyobb élelmiszeripari botránya, mely egy termékvisszahívás után robbant ki. 

Lapozzon a következő oldalra a részletekért!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről