A modern élelmiszeripari megoldások nélkül lehetetlen lenne megvalósítani a bolygó lakosságának ellátását. Az országok döntő többségében nagyon szigorú előírások vonatkoznak az élelmiszerek és italok gyártására, és a legtöbb gyártó be is tartja azokat.
Ám ennek ellenére időnként előfordulnak hibák, melyek súlyos következményekkel járnak: romlott, betegséget, sérülést vagy akár halált okozó élelmiszerek kerülnek forgalomba.
Ezeket persze a gyártók és a hatóságok rendre visszahívják, de előfordul, hogy addig komoly tragédiákat okoznak.
Ahogy arról beszámoltunk, legutóbb Dániában okozott gondot egy élelmiszer, melynek három változatát kellett visszahívniuk a hatóságoknak: a dél-koreai gyártó zacskós levese nem egyszerűen túl csípős volt, hanem veszélyesen a túl sok kapszaicin miatt.
Ez az alkaloid felelős a paprikafélék csípősségéért. Bár mostanáig nem publikáltak jelentést arról, hogy bárkinek egészségügyi problémája származott volna a levesek fogyasztásából, az élelmiszerekkel kapcsolatos riasztásokat mind a fogyasztóknak, mind a gyártóknak komolyan kell venniük.
Nagyjából egy éve, a nyári meleg beköszöntével az Egyesült Államokban volt az utóbbi évtized egyik legnagyobb élelmiszeripari botránya, mely egy termékvisszahívás után robbant ki.
Lapozzon a következő oldalra a részletekért!