Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Gombás gumicukortól került több ember kórházba

Vágólapra másolva!
Ausztráliában visszahívják egy cég kétféle gombás gumicukrát, miután többen is kórházba kerültek miatta. Zavaró halucinációkról és hányásról számoltak be.
Vágólapra másolva!

Ausztráliában kétféle gombás gumicukrot is visszahívtak, amik miatt több ember kórházba került olyan tünetekkel, mint "zavaró hallucinációk" és "tartós hányás". Egy sor közegészségügyi figyelmeztetésben óva intették az embereket az Uncle Frog's gombás gumicukrok fogyasztásától, mivel akik ettek belőle váratlan túladagolásos tünetekről számoltak be. 

A tünetek között szerepelt a hányás és halucinációk mellett, szorongás, álmosság, eszméletvesztés és erős szívdobogás is.

Országosan kerültek kórházba emberek a gumicukor miatt és a hatóságok most azt vizsgálják, hogy pontosan a termék melyik összetevőjétől lehettek rosszul az emberek. A dél-ausztráliai kormány közölte, hogy a hónap elején egy tizenéves fiúhoz hívtak mentőt, mert elájult, miután többet megevett a gumicukorből.

A fiú kórházi kezelést kapott, és mostanra teljesen felépült

 - áll a közleményben.

Folyamatban van a laboratóriumi vizsgálat, hogy pontosan mit is tartalmaznak ezek a termékek. Nyomatékosan ajánljuk az embereknek, hogy ne fogyasszanak a termékből

 - mondta Dr. Darren Roberts, az NSW orvosi igazgatója. A Uncle Frog's honlapja - amelyet ideiglenesen leállítottak - korábban úgy reklámozta a céget, mint egy Byron Bay-i székhelyű vállalkozást, amely "speciálisan összeállított" gumicukrokat kínál, amelyek célja az "általános jólét elősegítése" - írja a BBC.

Hasonló esetről számoltunk be korábban, amikor egy amerikai iskolában több diák is rosszul lett, mert egyikükük THC-s gumicukorral kínálta meg őket. Arról is írtunk, hogy korábban hétéves diákok találtak drogot az egyik amerikai iskolában, amire azt hitték hogy cukorka, ezért megették a kék színű tablettákat. Tavaly májusban pedig arról számoltunk be, hogy mekkora drogjárvány sújtja az Egyesült Államokat sokan zombiként jártak az amerikai utcákon a sok kábítószer miatt. Tegnap arról írtunk olvasóinknak, hogy bár az esetek többségében nincs komoly következménye a marihuanna fogyasztásnak, de egy 22 éves kanadai nő meghalt, miután a rendszeres marihuána szívás miatt kannabionid hyperemesis szindróma alakult ki nála. Folytonos hányás és hasi fájdalom miatt került be a kórházba, majd rövid idő elteltével leállt a szíve. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről