Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Elképesztő rekordok születtek idén az ingatlanpiacon

Vágólapra másolva!
A legnagyobb ingatlanhirdetési portál adatai szerint az idén rengeteg különleges rekord született az ingatlanpiacon. Volt olyan ingatlan, amely csillagászati összegért kelt el, több lakást pedig egyetlen nap alatt sikerült eladni.
Vágólapra másolva!

A legdrágábban eladott ház

Mintegy 890 millió forintért kerestek új tulajdonost egy II. kerületi, 2013-ban épült, újszerű, négy háló- és három fürdőszobás háznak, amely egy 1000 négyzetméteres telken áll, ahol úszómedence is van. Az ingatlan majdnem 10 hónapig volt a piacon.

ház, házeladás, ingatlan, legdrágább, legolcsóbb, Magyarország
Ezt a házat adták el idén a legdrágábban
Fotó: Ingatlan.com 

A legolcsóbb ház

A Somogy vármegyei Istvándiban 800 ezer forintért kelt el egy 60 négyzetméteres, kétszobás családi ház, amelyet az új tulajdonos valószínűleg elbont majd. 

A leghosszabb ideig árult lakás

Csaknem hat évig, azaz 2160 napig kínáltak megvételre egy VIII. kerületi, négyszobás, 108 négyzetméteres lakást, amely 99,9 millió forintos áron szerepelt a kínálatban - derül ki a Világgazdaság által az Ingatlan.com adatai alapján készített összeállításból.

A leggyorsabban eladott ingatlanok

Idén 71 olyan ingatlan került vevőhöz közvetlenül a tulajdonostól, amelyiknél az eladók egy napon belül értékesítették a lakásukat vagy házukat az Ingatlan.com felületén. A leggyorsabb eladások közé tartozik vidéken, a Zala vármegyei Söjtörön egy felújítandó, hatszobás, 186 négyzetméteres családi ház, amely 6,5 millió forintért kelt el. Budapesten szintén egy nap alatt ment el egy másfél szobás, 47 négyzetméteres, XVIII. kerületi téglalakás 42 millió forintért.

A legtöbb telefonos megkeresés

Egy székesfehérvári, kertkapcsolatos, 160 négyzetméteres, szinteltolásos, ötszobás, két fürdőszobás, szigetelt sorházrész nagy terasszal, pihenőkerttel volt a legérdekesebb a lakásvásárlók számára idén. Erre több mint 1400 telefonos megkeresés érkezett az érdeklődők részéről. 

ház, házeladás, ingatlan, legdrágább, legolcsóbb, Magyarország
Erre az ingatlanra volt idén a legnagyobb érdeklődés
Fotó: Ingatlan.com 

Eladták a világ egyik leghíresebb házát

A nemzetközi ingatlanpiacot tekintve mindenképpen érdekes fejlemény, hogy eladták a világ egyik leghíresebb ingatlanát, a 90-es években készült Reszkessetek, betörők! című filmben szereplő házat, amelyben Kevin McCallistert véletlenül egyedül hagyták karácsonykor.

Az Illinois állambeli Winnetkában található ötágyas, hat fürdőszobás ingatlan elképesztő összegért, 5,25 millió dollárért (1,8 milliárd forint) nem egészen egy hét alatt talált gazdára. A Chris Columbus által rendezett karácsonyi film bemutatása óta a ház jelentős felújításon esett át.

A tulajdonosok az elmúlt időszakban megduplázták az életteret egy nagy télikerttel, és egy korszerű kosárlabdapályát építettek hozzá. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről