Rossz híreket közölt a Revolut, rengeteg ügyfelet érint

Vágólapra másolva!
A Revolut fintech cég két előfizetőinek kínált funkciót töröl el. A magyar felhasználóknak szeptembertől megszűnnek a Smart Delay és a Pénzvisszatérítési szolgáltatások.
Vágólapra másolva!

A Smart Delay szolgáltatással az előfizetők ingyenesen léphettek be a repülőtéri lounge-okba. A Revolut Premium és Metal ügyfelei egy, illetve három kísérővel ingyenesen léphettek be számos reptéren, amennyiben járatuk legalább egy órát késett.

A magyar ügyfelek 2024 szeptember 16. után már nem lesznek jogosultak a szolgáltatásra. Ennek ellenére a Premium csomagban továbbra is 35 százalékos kedvezményt kínál a Revolut a lounge belépőkre, a késéstől függetlenül - írta meg a Fintech.hu.

A Revolut Metal és Ultra csomagban eddig elérhető pénzvisszatérítés szintén megszűnik szeptemberben 16-tól. 

Eddig ez az EU-ban 0,1 százalékos, EU-n kívül pedig 1 százalékos volt a kártyás fizetések után. A Revolut lehetőséget biztosít a szolgáltatásaik ingyenes lemondására előfizetőinek, amennyiben nem fogadják el a változásokat.

Még februárban pedig azt közölte a cég, hogy áremelést hajt végre előfizetéseinél: azóta magasabb díjakon érhetők el a pénzügyi szolgáltató cég csomagjai. Az emelés nem volt egyöntetű, hiszen a drágítás az egyes termékeknél eltérő arányú volt, illetve a standard kategória továbbra is díjmentes.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy emellett a Revolut kedvezményekről is döntött. Ugyanis a magyarországi Revolut Premium és Metal csomag előfizetői kaptak díj nélkül pluszszolgáltatásokat, főképp appokat. Így például a Tinder, NordVPN, Freeletics Coach, Sleep Cycle és a Piscart is ingyenesen hozzáférhetővé vált.

Revolut
A Revolut megszünteti két szolgáltatását
Fotó: Shutterstock 

További jó hír volt az elmúlt időszakban, hogy Magyarországon is elérhető a Revolut eSIM: Nagy-Britannia után többek között Magyarországon is bevezette ezt a szolgáltatását a Revolut. 

A pénzügyi applikáció lehetőséget kínál arra, hogy az ügyfelek egy olyan eSIM-et aktiváljanak a telefonjukra, amelyhez külföldön is felhasználható adatkeret társul.

Az EU-s roaming díjak eltörlése miatt az európai utaknál ugyan nem igazán van jelentősége a szolgáltatásnak, viszont azon kívül jelentős értéke lehet. A szolgáltatás csak azoknál jelenik meg, akik eSIM képes telefonnal használják a Revolut alkalmazást, ha tehát a készülék nem támogatja ezt a funkciót, akkor az applikációban sem látható.

Az eSIM szolgáltatás két funkcióból áll:

  • Az egyik, hogy ennek segítségével külföldön is használható külön díj nélkül is a Revolut alkalmazás, így utazás során is elérhető és használható minden szolgáltatása. 
  • A másik funkció pedig a felhasználható adatkeret. Az Ultra csomag tagjai havi 3 GB nemzetközi adatforgalmat kapnak, a többi ügyfél pedig vásárolhat magának adatforgalmat. 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!