Átadás előtt Magyarország legnagyobb kórházberuházása - videó

Vágólapra másolva!
Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása. A Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjének kivitelezéséről érkezett egy friss videó, amely bemutatja a munkálatok jelenlegi állását.
Vágólapra másolva!

Fejér vármegye egyik legfontosabb beruházását, a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciuma által Székesfehérváron kivitelezett Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjének kivitelezése lassan a végéhez közeledik. 

Az összesen több mint 6100 négyzetméteres belgyógyászati közpon "L" épületében mára helyükre kerültek a belső nyílászárók, készen vannak az elektromos és gépészeti szerelvényezések, a bútorbeépítések, valamint a helyiségek festése is véget ért. 

Elkészültek a liftek és az elhelyezés utáni szükséges szakipari munkálatok is - írja a Magyar Építők. Véget értek az előtető lakatos szerkezeti munkálatai a külső homlokzaton és térkő fedi az „L” épület főbejárata előtti parkolót és a 40 fős parkolót is.

Ahogy az Origo korábban beszámolt róla, a 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épület a belgyógyászaton kívül a tüdőgyógyászati osztálynak ad majd otthont, de itt fogják kezelni a rákos és fertőzéses megbetegedéssel küzdő betegeket is.

Az épület paraméterei a következőkben foglalhatók össze:

  • az épület hasznos alapterülete: 6113,5 négyzetméter lesz,
  • 64 kórtermet alakítanak ki benne, 112 ággyal,
  • a szobák 25 százaléka egyágyas lesz, 75 százaléka pedig kétágyas,
  • a természetes fény pedig 149 darab ablakon és 218 négyzetméteres üvegfal felületen keresztül jut majd be a helyiségekbe.

A három és félszintes kórházi tömb építése az utolsó fázisába lépett, és határidőre elkészülhet.

Székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház
Hamarosan elkészül a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbje
Fotó: Magyar Építők

Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár az egészségügyi szakma budapesti csúcskonferenciáján nemrégiben arról beszélt, hogy telemedicina, a mesterséges intelligencia és a nemzeti adatvagyon köré fókuszálnak a kiemelt kormányzati egészségügyi fejlesztések, amelyek véghezviteléhez jelentős digitális innovációk vannak folyamatban

Több fontos célt tűztek ki erre a kormányzati ciklusra, köztük:

  • Az egészségben eltöltött évek számának növelését, ami fontos nemzetgazdasági érdek is, mivel minden pluszév 0,3-0,4 százalék GDP-növekedést jelent önmagában, vagyis ha ez három-négy évvel megemelkedik, az önmagában 1,2 százalék GDP-növekedést hoz magával.
  • Az alapellátás és az otthonhoz közeli ellátások megerősítését.

Fejnehéz, szocialista típusú kórházi ellátási rendszert örököltünk, ezt kell átalakítani – mondta az államtitkár. A nagy high-tech-igényű beavatkozások betegbiztonság szempontjából jó, ha centralizáltan történnek.

A székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati épületének kivitelezését mutatja be az alábbi videó:

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!