Kiderült, mekkora vagyona volt Alain Delonnak, de vajon mi lesz a sorsa?

Vágólapra másolva!
Már Alain Delon életének utolsó időszakában heves vita bontakozott ki a színészlegenda öröksége körül Delon gyerekei és élettársa között. A gyász elmúltával pedig akár újból felerősödhetnek a korábbi ellentétek. De vajon mekkora a múlt héten meghalt filmsztár vagyona, és milyen tételekből áll? Ennek jártunk utána.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években felhangosodtak a Delon család vitái, és komoly harcba kezdett az örökségért a három testvér apjuk élettársával. Ahogy korábban megírtuk, tavaly nyáron összefogtak a sztár felnőtt gyerekei – Anthony (59) Anouchka (33) és Alain-Fabien Delon (29) –, hogy kilakoltassák élettársát, Hiromi Rollint (66), az egykori japán sminkest apjuk házából. Azt állították, a nő el akarja vetetni vele magát feleségül, és a vagyonra pályázik. A bíróság azonban elutasította a keresetet.

Delon rohamosan romló egészségi állapota miatt március elején a testvérek megállapodtak abban, hogy kérik a bíróságtól apjuk megerősített felügyeletét, amit április 4-én a montargisi bíróság jóvá is hagyott. Már januárban bírósági védelem alá került az idős színész, ezt minősítették át akkor „megerősített kurátorsággá”. Az indoklás szerint a döntés a vagyon védelmét célozta.

Az intézkedés azt jelentette, hogy kurátort neveztek ki a színész pénzügyeinek irányítására, vagyonának kezelésére, többé egyedül nem rendelkezhetett ezekben az ügyekben. A francia sajtóban azt találgatták, mi lesz a sorsa az Alain Delon International Diffusion SA nevű cégnek, ahol a színész volt az elnök, az alelnök pedig a lánya. 

Anthony Delon korábban úgy nyilatkozott, hogy apjuk végrendeletében kikötötte, hogy Anouchka örökli a vagyona felét, két fia pedig egy-egy negyedet. 

A vagyon legnagyobb részét maga a birtok képezi, ahol kíváncsi szemektől elzárva élt a sztár

- emeli ki a Világgazdaság.

Alain Delon
Alain Delon mintegy 200 millió eurós vagyonnal rendelkezett
Fotó: AFP/Christophe Simon 

Alain Delon rajongott az órákért, ahogy az óragyártók is rajongtak azért, hogy viselje a csuklóján az újdonságaikat. Volt a gyűjteményében Rolex, IWC, Breitling, Cartier, Vacheron Constantin és persze Audemars Piguet. 

Az órák mellett érdekelték befektetési céllal a műtárgyak és a borok is, szívesen járt aukciókra.

2012-ben azonban elárvereztette a gyűjteményét, mert – ahogy ő fogalmazott – gyűlölte a posztumusz értékesítést. 

Így került kalapács alá akkor többek között egy IWC Portofino, egy Zénith Chronographe El Primero, egy fehérarany Blanpain Day & Night, egy acél Rolex Daytona, valamint a Royal Oak Jumbo is. Az utóbbit végül 68.750 euróért adták el egy kínai gyűjtőnek. 

A gyűjtemény másik kiemelkedő darabja a monogramjával gravírozott arany a Cartier Lapis Lazuli, aminek ára 2000 euróról 55 ezer euróra ment fel, majd egy évvel később monacói Artcurialban már 80-120 ezer euróra becsülték. A gyűjtemény végül félmillió eurót hozott Delon konyhájára. 

Delon teljes vagyonát 200 millió euróra becsülik.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!