Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Vissza kellett fordulnia a Wizz Air Budapestről Dubajba tartó járatának

Vágólapra másolva!
Törökország felett tegnap a Wizz Air Budapestről Dubajba tartó járatának technikai probléma miatt vissza kellett fordulnia. Ugyanez a gép indult volna este vissza Dubajból, ezért törölték a légitársaság W62498-es járatát is, ami mintegy 250 ember érinthetett.
Vágólapra másolva!

Hétfő délután fordult vissza a Wizz Air W62497-es, Budapestről Dubajba tartó járata. Este 21 óra 20 perckor ugyanez a repülőgép indult volna vissza Dubajból Budapestre, de a járatot a történtek miatt törölték.

A légitársaság május 27-én Budapestről Dubajba tartó járata technikai probléma miatt fordult vissza az induló repülőtérre. 

A hiba kivizsgálását és a szükséges javításokat a Wizz Air szakemberei azonnal megkezdték.

A légitársaság azon érintett utasok számára, akik ezt igényelték, szállást biztosított, illetve felajánlotta számukra az ingyenes átfoglalást, a 100 százalékos készpénz-visszatérítést vagy az eredeti viteldíj 120 százalékának WIZZ-kreditben való jóváírását.

A légitársaság arról tájékoztatott, hogy a foglaláskor megadott e-mailben és SMS-ben értesítette az érintett utasokat, így azok, akik nem közvetlenül a Wizz Air oldalán vásárolták a repülőjegyet, hanem például egy online utazási irodában, csoportos utakat szervező cégnél vagy egy ár-összehasonlító oldalon keresztül, előfordulhat, hogy késve vagy egyáltalán nem kapták meg a megfelelő tájékoztatást - írja a Világgazdaság.

Bármilyen kérdéssel kapcsolatban a Wizz Air weboldalán, az applikációban vagy az ügyfélszolgálat telefonszámán lehet érdeklődni.

A légitársaság elnézést kért minden érintettől a kellemetlenségért, hangsúlyozva, hogy továbbra is utasai és munkatársai biztonsága a legfontosabb a számukra.

wizzair, bombariadó, repülő
Technikai probléma miatt visszafordult a Wizz Air Budapestről Dubajba tartó járata
Fotó: Shutterstock

A visszafordított gép utasait egy 5 csillagos szállodába szállították buszokkal, ahol vacsorával várták őket. Azt a tájékoztatást kapták, hogy ma délután 18 órakor viszik vissza őket a repülőtérre.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Wizz Air egy másik járatának nemrégiben bombariadó miatt kellett megszakítania a felszállást

A légitársaság február 29-én Belgrádból Barcelonába tartó 4115-ös járata ugyanis névtelen fenyegetést kapott, miközben felszálláshoz készült.

A repülőgép azonnal megszakította a felszállást, és a reptér egyik távol eső részén biztonsággal evakuálták az összes utast, valamint a személyzet minden tagját. Az utasokat a terminálba szállították, és frissítőkkel látták el. Eközben az illetékes hatóságok a protokollnak megfelelően elvégezték a szükséges ellenőrzést, és megerősítették, hogy hamis fenyegetésről volt szó. A járatot másnapra, azaz március 1-jére ütemezték át, a légitársaság éjszakára szállást biztosított az erre igényt tartó utasoknak. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről