A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Forróság, majd hidegfront - a hét időjárása

Vágólapra másolva!
A hőhullám szerdán és csütörtökön tetőzik, keleten a 35 fokot is meghaladja a hőmérséklet. A pénteki markáns hidegfront sokfelé hoz heves zivatarokat, viharos széllökéseket, a Dunántúlon pedig átmenetileg őszies jelleget vehet fel az időjárás. A hétvégén várhatóan ismét megnyugszik az idő, a kissé hűvös, de kirándulásra kifejezetten kedvező szombatot követően vasárnap már átlagos augusztus közepi időre van kilátás.
Vágólapra másolva!

Ezen a héten is változatos időjárásra készülhetünk. A hét első fele a kánikula jegyében telik. Hétfőn és kedden országszerte zavartalan napsütésre készülhetünk. Az UV-sugárzás az alacsonyabb napmagasság miatt már csak a 12 és 14 óra közötti időszakban magas, elsősorban ekkor fontos a védekezés. A tűző napon álló gépjárművek utastere gyorsan felhevül, állatot és gyermeket ne hagyjunk az autókban! Strandoláshoz optimálisak a feltételek.

Bár a legmagasabb hőmérsékleteket várhatóan szerdán és csütörtökön lesznek a keleti országrészben, ekkor már nem lesz mindenütt derült az ég. A magasban érkező kissé hűvösebb légtömegek és az alacsonyabb szinteken tovább tartó melegbeáramlás miatt a légköri instabilitás növekszik. Szerdán főként nyugaton, csütörtökön pedig északon frissítik záporok, zivatarok a kánikulát. A hőhullám azonban ekkor tetőzik: a Tiszántúlon akár 36-37 fok is lehet. A növekvő páratartalom miatt a ténylegesnél is melegebbet érzünk. Az éjszakai hőmérsékletek is emelkednek.

A légszennyezettség csütörtökig emelkedik, a belvárosokban csúcsidőben nem érdemes órákig sétálni, biciklizni - bár ehhez a nagy meleg miatt amúgy sem lesz kedvünk.

Pénteken hidegfront érkezik. A front előtt heves záporok, zivatarok alakulnak ki, néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Zivatarok környezetében, később pedig a front átvonulásakor viharos széllökések teszik próbára a közlekedőket. A Dunántúlon őszies jelleget vesz fel az időjárás, tartósabb eső sem kizárt. A hidegfront hatására kitisztul a légkör.

A hétvégén várhatóan kellemes, jobbára napos időnk lesz. Szombaton az átlagosnál néhány fokkal alacsonyabb hőmérsékletek miatt a kiránduláshoz, túrához kifejezetten kedvező körülményekre készülhetünk, csupán az élénk szél lehet zavaró. Vasárnap a hűvös hajnalt követően délután már mérsékelten meleg nyári időre van kilátás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!