A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Karib- tenger térségében múlt héten kialakult Fay trópusi ciklon, már napok óta Florida partjainak közelében vesztegel, és rövid időn belül már harmadszor éri el az Egyesült Államok déli államát. A Csendes-óceán térségében a Nuri névre keresztelt tájfun okoz óriási esőzéseket a Fülöp-szigetek és Tajvan térségében.
Vágólapra másolva!

Haiti és Kuba érintése után, hétfő reggel érte el először Fay Florida déli területeit. A vihar azóta is a térségben vesztegel, és kisebb nagyobb megszakításokkal vissza-visszatér a szárazföld fölé. A Nemzeti Hurrikán Központ adatai szerint a vihar jelenleg Floridától keletre, közvetlenül a szárazföld mellett, a nyílt tengerfelszín felett helyezkedik el. A meleg óceán megfelelő energia- és nedvesség-utánpótlást biztosít a ciklon számára, amely ezáltal mindig újult erővel csap le az Egyesült Államok déli területeire. A viharban jelenleg is 90 km/óra feletti átlagos szélsebességet és 110 km/órát meghaladó széllökéseket mérnek.

A jelenlegi számítások szerint csütörtök délután Fay újra eléri a szárazföldet és északnyugat felé haladva, már nem csak Florida, hanem Georgia állam területén is kiadós esőzéseket fog okozni.

A trópusi vihart kísérő heves esőzések során helyenként már 600-700 millimétert is meghaladó csapadék hullott Floridában, aminek következtében több száz házat árasztott el a víz. Több helyen is másfél méter magasan áll a víz a lakóházakban, ahonnan a lakókat csónakokkal menekítették ki a hatóságok.

A Csendes-óceán vihara Nuri. A tájfunná erősödött trópusi ciklonban jelenleg a 130km/órát megközelítő átlagos szélsebesség mellett 150 km/óra feletti széllökéseket mérnek. A vihar mára már elhagyta a Fülöp-szigetek térségét. A sziget északi területein a heves esőzések következtében sokfelé alakultak ki földcsuszamlások és áradások, melyeknek eddig már 7 halálos áldozata van.

A trópusi ciklon tovább folytatja útját, és a következő napokban Tajvan érintése után, az elmúlt hónapok alatt csapadékban már eddig is bővelkedő dél-kínai területek is eléri.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!