Vágólapra másolva!
Még múlt héten alakult ki a Bengáli-öböl térségében a Rashmi névre keresztelt trópusi ciklon. A vihar elérte Banglades déli területeit, ahol az erős szél mellett a heves esőzés is komoly problémákat okoz.  Rashmi a több tucat sérült mellett, már két halálos áldozatot is szedett.
Vágólapra másolva!

A trópusi vihar, amely múlt héten alakult ki a Bengáli-öböl térségében már a hét vége óta kiadós esőzéseket okoz Banglades déli részén. Hétfőn reggel a viharban a 74 km/órás átlagos szélsebesség mellett 90 km/óra feletti széllökéseket mértek. Az erős szél fákat döntött ki, elektromos vezetékeket szaggatott le és több ezer házat tett lakhatatlanná. A viharnak a több tucat sérült mellet már két halálos áldozata is van.

A szárazföld fölött mozgó vihar gyorsan gyengül, ennek ellenére szinte az egész országban szakadatlan esőzést okoz. Az elmúlt három nap alatt lehullott csapadék mennyisége helyenként már a 200 millimétert is meghaladja.

Bangladesben nem számítanak ritkaságnak a trópusi ciklonok, szinte minden évben akad olyan vihar, amely eléri az országot. A leghevesebb trópusi viharok általában szeptember és november között alakulnak ki a térségben.

Az elmúlt év novemberében egy rendkívül erős trópusi ciklon tépázta meg Bangladest. A Sidr névre keresztelt viharban partot éréskor 240 km/órát is meghaladó széllökéseket mértek. A ciklon közel 3500 ember halálát okozta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!