Most már lesz ereje a napsütésnek - Orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Péntekig változékony, a hétvégén jobbára napos idő várható. Az első erősebb besugárzás már számottevő hatással van a bőrre. A nappali hőingás növekszik. A légszennyezettség továbbra is alacsony, a pollenkoncentráció azonban jelentősen növekszik a következő napokban.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika jelentése szerint csütörtökön gyenge melegfronti, pénteken gyenge hidegfronti, szombaton hidegfronti hatás érvényesül.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég több-kevesebb napsütéssel, elszórtan záporral, zivatarral. A változékony időben a légszennyezettség továbbra is minimális szinten marad, az esőmentes időszakokban még a belvárosokban is érdemes sétálni. A napsütés és borultság gyakori változása miatt a hőérzet is gyorsan ingadozik. Amennyire lehet, öltözetünkkel kövessük a hőérzet változását. Alapszabály, hogy ne hirtelenkedjük el a lengébb öltözet használatát, egy gyors felhőzet-növekedés és széllökések után az alulöltözöttség megfázáshoz vezethet.

Pénteken is változékony időnk lesz. A tavaszi fáradékonyság lassan múlóban. A primer zöldségek fogyasztása ajánlott, amelyek vitamintartalma hétről-hétre növekszik.

Szombaton több órára kisüt a nap, amelynek ereje megegyezik az augusztus végi erősséggel. Az UV sugárzás rövid időre közepes szintet ér el, egyelőre nem veszélyes. Az érzékeny bőrűek azonban ne tartózkodjanak védelem nélkül a kora délutáni napsütésben, a leégés veszélye már fennáll. A száraz időben növekszik a napi hőingás, amely megterhelő lehet a szervezetnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!