A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Jégesővel érkezik a hidegfront

Vágólapra másolva!
Délben, kora délután éri el Magyarországot az a hidegfront, ami Nyugat-Európában már sokfelé hozott esőt, záport. A front záporok, zivatarok kíséretében érkezik, számottevő lehűlés kezdődik. Bárhol az országban lehet heves zivatarokra, jégesőre számítani. Déltől gyorsan csökken majd a hőmérséklet északnyugaton.
Vágólapra másolva!

Az északi határvidéket már megközelítette a markáns hidegfront, amelynek útját záporok, zivatarok kísérik hétfőn. Bárhol az országban lehet arra számítani, hogy heves zivatarok lesznek jégesővel és erős széllökésekkel. Erre Északkelet-Magyarországon a legnagyobb az esély, ugyanitt kell számítani a legtöbb heves zivatarra.

Az intenzív zivatarok során akár 2 centiméternél nagyobb méretű jég is hullhat, a szél erőssége meghaladhatja az óránkénti 90 kilométeres sebességet is. Minderre leginkább Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élőknek kell számítaniuk - közölte Üveges Zoltán, az OMSZ veszélyjelző munkatársa.

A hirtelen feltámadó, akár viharossá fokozódó szél okozhat gondokat a Hajógyári-szigeten, Budapesten is, ahol hétfőn a mínusz egyedik nap programjával indul a Sziget Fesztivál. Az erős széllökések sebessége az óránkénti 70, de zivatarok kíséretében akár a 90-110 kilométerest is elérheti. Ezt követően várhatóan kedden és szerdán is erősen fújhat majd szél Óbudán.

Hétfőn a hőmérséklet csúcsértéke még 27-33 Celsius-fok lesz, délután viszont északnyugaton már erős lehűlésre kell készülni, ott már csak 22-27 fok várható. Késő este 17, 24 fok valószínű. A legmelegebb a Dél-Alföldön lesz, 32 fokig nő kora délutánra a hőmérséklet.

Kedd hajnalra a hidegfront elhagyja a keleti megyéket is, kedden napközben már nem várható veszélyes időjárási jelenség (egy-egy gyenge zivatar nem kizárt északkeleten és az Alpokalján). Napközben délen és keleten is felszakadozik a felhőzet, másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 25 fok között alakul. Eleinte délen és keleten még több helyen lehet zápor, zivatar, majd mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél időnként megélénkül. Az 5-25 km/órás átlagszél mellett 30-50 km/órás maximális széllökések lehetnek.

Szerdán nyugaton gomolyfelhős, napos, száraz idő várható, keleten azonban a napközben erősebben megnövekvő felhőzetből elszórtan zápor, zivatar előfordulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 24 fok között alakul. Az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A 10-25 km/órás átlagszél mellett 30-60 km/órás maximális széllökésre lehet számítani, de zivatarok környezetében a széllökések helyenként elérhetik a 60-80 km/órát.

A hétvégén ismét nyáriasabbra fordulhat az időjárás. Az előrejelzések szerint sok napsütés várható, csapadékra csak elvétve lehet számítani, és 24-29 fokig is felmelegedhet a levegő

Ilyen az idő Európában

Északnyugat-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer található, amelynek a Skandináv-félszigettől Németországon át egészen a Pireneusokig húzódó frontrendszere Nyugat-Európa-szerte sokfelé okoz esőt, záport, helyenként zivatart (ez húzódik át hétfőn Magyarország fölé is). Európában még Oroszország északi felén sok a felhő, másutt napos idő jellemző, elvétve fordul elő csapadék. A hőmérséklet csúcsértéke a Földközi-tenger vidékén többnyire 28, 35, Közép-Európában 25, 30 fok között alakul. Észak-Európában és a nyugat-európai frontrendszer mögött vasárnap délután jobbára 16, 23 fokot mértek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!