A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Derült idő lesz az egész héten

Vágólapra másolva!
Jellemzően napsütéses lesz a hétfő, és általában ilyen idő valószínű az egész héten. Ma nyugat felől  többször erősen megnövekszik a felhőzet, mivel egy hidegfront éri el az országot. Zápor, zivatar a Nyugat-Dunántúlon valószínű, ám veszélyes időjárási jelenségekre nem kell számítani.
Vágólapra másolva!

Északnyugat felől hidegfront éri el a Kárpát-medencét, hatására felfrissül a levegő. A napsütéses időben nyugat felől átmenetileg többször erősen megnövekszik a felhőzet az ország fölött. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27-31 Celsius-fok között alakul, de délkeleten ennél melegebb, északnyugaton pedig hűvösebb is lehet. Késő estére 18-24 fok várható.

A legtöbb napsütésre a Tiszántúlon, a tartósabb felhősödésre pedig az Alpokalján lehet számítani. Zápor, zivatar valószínű elszórtan a Nyugat-Dunántúlon, valamint északon, északkeleten. Napközben gyakran megerősödik, olykor viharossá fokozódik az egyre többfelé északnyugatira, északira forduló szél - erre főként az Észak-Dunántúlon és a főváros környékén kell számítani. Zivatarban is lesznek viharos széllökések, de veszélyes időjárási jelenség, például heves zivatar vagy jégeső nem valószínű.

A hidegfront miatt az erre érzékenyeknek megfájdulhat a feje, de migrén és szédülés is előfordulhat. Ingadozhat a vérnyomás, fokozódhatnak a reumatikus fájdalmak. A szél sokaknál idegességet okozhat. Az UV-sugárzás mérsékelt marad, és felfrissül a levegő. A szombat-vasárnaphoz képest pár fokkal hűvösebb időt az okozza, hogy a Kárpát-medence fölött vonul át és itt gyengül le annak a ciklonnak a hidegfrontja, ami a Brit-szigetek és Izland fölött örvénylett.

Kedden általában derült, napos idő lesz, csapadék nélkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. Az 5-10 km/órás átlagszél mellett 20-30 km/órás maximális széllökésre lehet számítani.

Ezen a héten nagyrészt derült, száraz időre lehet számítani, jelentős mennyiségű, 5 millimétert meghaladó csapadék sehol sem valószínű Magyarországon. Szerdán és csütörtökön viszont átmenetileg több lesz a felhő, és elszórtan zápor is előfordulhat. Ezen a héten általában 12, 18 fok között mozog a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet, míg a hétvégén 10, 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 25, 31, később 20, 27 fok között várható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!