A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Felhőszakadás miatt adott ki riasztást az OMSZ

zápor, zivatar
Vágólapra másolva!
Felhőszakadás várható Dél-Dunántúlon és Dél-Alföldön; a Dunántúlon kedden is jóval hidegebb lesz a hidegfront miatt, mint a keleti országrészben. Délutánra felszakadozik a felhőzet és estére mindenütt megszűnik a csapadék. A folytatásban visszatér a késő nyárias meleg, eső, zápor a hétvégéig nem várható.
Vágólapra másolva!

Kisebb felhőszakadás lehet a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön, ezért első fokozatú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Egy-egy intenzívebb zivatar vagy zápor nyomán rövid idő alatt 20-30 mm csapadék is lehet főként Tolna és Baranya, továbbá Bács-Kiskun megyében. Ez azt jelenti, hogy egy négyzetméternyi felületre ennyi liter eső zúdulhat. További információk az OMSZ kistérségi veszélyjelzési oldalán találhatók.

Kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22-27 fok között várható, de a Dunántúl nagy részén csak 15-21 fok között valószínű. Délelőtt még országszerte túlnyomóan borult idő lesz többfelé esővel, záporral, majd északkelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Ugyanakkor nyugaton, délnyugaton marad a túlnyomóan borult idő további esővel, záporral. Néhol előfordulhat zivatar Az Északi-középhegység nyugati felén és a Duna-Tisza-közén. Zivatart is kísérhet 70 km/órát meghaladó széllökés, vagy kisebb területen rövid idő alatt 10-30 mm csapadék. Csupán késő délutántól, estétől csökken a felhőzet, illetve szűnik meg a csapadék. Késő estére 13-20 fok várható.

A Dunántúlon gyakran erős, olykor viharos lesz az északi, északnyugati szél. Főként az Alpokalján és a Balaton környékén a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Tiszántúlon is várhatók élénk, északkeleten erős északkeleti széllökések. Hidegfronti hatás miatt fejfájás, rossz közérzet ingerlékenység léphet fel, ingadozhat a vérnyomás, erősödhetnek a reumatikus fájdalmak. A szél sokaknál idegességet okozhat.

Szerdától ismét visszatér a kellemes késő nyárias idő sok napsütéssel, csapadék nélkül. Csak időnként lehet kevés fátyol- illetve gomolyfelhő az égen. A nappali maximumhőmérséklet várhatóan 23-27 Celsius-fok között alakul. A hétvégére a nappali felmelegedés 21-25 fokig mérséklődik, de számottevő csapadékra nem kell számítani.

Az átmeneti lehűlés oka egy Nyugat-Európa fölött több középpont körül örvénylő ciklonrendszer. Ennek a lassan kelet felé hullámzó hidegfrontja érte el a Kárpát-medencét, így kedd estig nedvesebb, hűvösebb levegő érkezik Magyarország fölé is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!