A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Alig hoz esőt az enyhe hidegfront

Vágólapra másolva!
Egy mediterrán ciklon hidegfrontja közelíti meg Magyarországot hétfőn, de fel is oszlik. Egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, helyenként előfordulhat eső, zápor. Kora délutánra 16 fokig melegszik a levegő.
Vágólapra másolva!

Hétfőn egyre többfelé megnövekszik a felhőzet délnyugat felől. A hőmérséklet kora délután 10 és 16, késő este 3 és 8 fok között valószínű. Helyenként előfordulhat eső, zápor, eleinte délnyugaton, majd a középső országrészben és a Dél-Alföldön is, de ez nem enyhíti számottevően a szárazságot. Északkeleten inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen estig. A délkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, Észak-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön helyenként megerősödik.

Markáns front továbbra sem lesz Magyarország fölött. A délnyugatra örvénylő ciklon azonban a Kárpát-medence nagy része fölé nedvesebb, néhány fokkal hűvösebb levegőt szállít. Emiatt előfordulhat gyenge hidegfront jellegű hatás, vagyis fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás.

Kedden a Nyugat-Dunántúlon erősen, másutt változóan felhős idő lesz, északkeleten valószínű a legtöbb napsütés. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3, +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 15 fok között alakul. Az éjszaka képződő köd északkeleten néhol délelőttig is megmaradhat. A Nyugat-Dunántúlon néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A délkeleti szél időnként megélénkül.

Péntekig mindenütt csökken a felhőzet. Gyengén felhős, napos idő ígérkezik az ország nagy részén az éjszakai köd megszűnése után. A hét második felében helyenként tartósabb ködfoltokra is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt -3, +3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10, 15 fok között alakul, de a tartósan ködös tájakon, illetve az időszak legvégén kissé hidegebb ígérkezik. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) az ország területén kizárt.

Ilyen az idő Európában

Európa nyugati felén változékonyabb, gyakran csapadékos az időjárás, enyhe az idő, a csúcshőmérséklet 10 fok felett alakul. Egy hosszú frontálzóna húzódik a sarkkör vidékétől az Északi-tengeren és Franciaországon át a Genovai-öbölig, amely felett egy mediterrán ciklon alakult ki. Ennek területén jelentős mennyiségű csapadék hull. Ez a légörvény egy anticiklon miatt nem tud továbbhaladni kelet felé, a most elfoglalt helyén kénytelen kiadni magából a vizet. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább ez a ciklon határozza meg, hidegfrontja megközelíti Magyarországot, de fel is oszlik, ezért várható csak kevés helyen csapadék.

Anticiklon befolyásolja egész Kelet-Európa, de még a Skandináv-félsziget és a Balkán időjárását is, középpontja Oroszország északi része felett van. Területén általában derült vagy gyengén felhős az ég, csak Finnország felett van sok felhő, oda benyúlik egy melegfront felhőzete. Számottevő csapadék csak itt fordul elő, az havazás, hózápor formájában érkezik. Sokfelé párás a levegő, foltokban - főleg a hajnali, reggeli órákban - köd is előfordul. Északon rendkívül hideg van, még napközben is fagypont alatt, sőt az Ural környékén -10 fok alatt marad a hőmérséklet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!