A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Derült idő nyugaton, némi hó keleten

Vágólapra másolva!
Általában napos, száraz, de hideg idő valószínű a következő három napban, hajnali fagyokkal. A Kárpát-medence időjárását egy Magyarországtól északkeletre elhelyezkedő anticiklon határozza meg.
Vágólapra másolva!

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég a Tiszántúlon és a Duna-Tisza köze nagy részén. Napközben az utóbbi tájakon és a Tisza vonalában már több helyen valószínű hószállingózás, havazás, de a lehullott csapadék vastagsága a hólepel és a 3 centiméter között marad.

A Dunántúlon viszont többnyire derült, száraz idő várható. Az északi szelet a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten gyakran erős, 65 km/óra körüli lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -6 fok között alakul, de a derült, szélcsendes helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +3 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet számítani lehet asztmatikus rohamok fellépésére. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, tünetek is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!